Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2019, 12:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Sekuriťák ukradol zo svojho pancierového auta cez 1 milión libier a utiekol

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Bezpečnostný pracovník však svoju krádež nedomyslel.

Aj na slovenských cestách sa občas stretávame s pancierovými dodávkami bezpečnostných služieb, ktoré zabezpečujú transport tržieb z obchodov či dopĺňanie peňazí do bankomatov. Jednou z tých najväčších firiem je spoločnosť G4S, ktorá zamestnávala 36-ročného Joela Marcha pracujúceho v Londýne.

Sekuriťák je síce otcom troch detí, a tak sa naňho doma spolieha rodina, lenže pred pár hodinami spanikáril a pokúsil sa ukradnúť viac ako 1 milión libier. Na príbeh upozornil britský denník The Sun.

Sekuriťák ukradol cez 1 milión
Sekuriťák ukradol cez 1 milión Zdroj: Vauxford/Wikimedia Commons

Svoje pancierové auto zaparkoval v tichej obytnej štvrti, vytiahol z neho približne 40 škatúľ plných finančnej hotovosti a utiekol. Auto si však všimli obyvatelia okolitých domov, a tak zavolali samotnej firme a polícii.

Netrvalo dlho a muž bol zatknutý v jednej z londýnskych štvrtí, pričom za svoj čin bude patrične potrestaný. Peniaze sa policajtom podarilo získať späť, ale firma G4S bude musieť vyšetrovaním zistiť, ako je možné, že dodávka nebola neustále monitorovaná a jej záhadné parkovanie v obytnej štvrti okamžite preverené. Jasný zatiaľ nie je ani dôvod, prečo sa otec troch detí o takúto krádež pokúsil.

Domov
Zdieľať
Diskusia