Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2019, 11:15
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Možno sa dočkáme konca anonymity na internete. Premiér uvažuje nad tým, ako zmierniť nenávisť vo virtuálnom svete

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Plán znie skvele, no realizácia je v nedohľadne. Zákon by sa navyše netýkal gigantov ako Facebook či YouTube.

Prskanie síry v diskusiách na internete sa stalo prakticky športom. Ľudia sa predbiehajú, kto viac diskutujúcich urazí či zosmiešni. Zakladajú si falošné účty, aby sa mohli opustiť a neklásť si servítku pred ústa. Ak k tomu ešte pridáme trollov, diskusie kompletne strácajú úroveň aj zmysel.

Politici sa už dlhšie pohrávajú s myšlienkou, ako zmierniť nenávisť na internete. Zmeny čoraz častejšie skloňuje predovšetkým strana Smer-SD a jej šéf Robert Fico. V tom, ako regulovať internet, však predstavitelia strany nemajú jasno.

Súčasný slovenský premiér Peter Pellegrini hovoril o registrácii cez mobil alebo kreditnú kartu. Konkrétna predstava však ešte neexistuje a na znení zákona sa ani nepracuje. „Parlamentný inštitút v internej evidencii zatiaľ takúto požiadavku neregistruje,“ citujú Aktuality odbor komunikácie Národnej rady. Téme sa aktívne nevenuje ani ministerstvo kultúry.

Nový zákon znie zaujímavo, no v konečnom dôsledku by nezasiahol diskusie na sociálnych sieťach ako napríklad Facebook či Instagram. Ovplyvnil by len slovenské weby, a tak by bol efekt zmiernenia hejtu na slovenskom internete len minimálny.

Domov
Zdieľať
Diskusia