Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2019, 11:19
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bratislavský Autosalon láka na plejádu výstavných premiér, exkluzívnych kúskov a skvelú show

Bratislavský Autosalon láka na plejádu výstavných premiér, exkluzívnych kúskov a skvelú show
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA
TECH
Uložiť Uložené

Už budúci týždeň sa stane Incheba najvyhľadávanejším miestom automobilových fanúšikov nielen na Slovensku.

Rok s rokom sa stretol a my máme pred sebou opäť automobilovú udalosť roka nielen na Slovensku. Pýtaš sa o čo ide? Predsa o bratislavský Autosalon, ktorý už 30. apríla otvorí svoje brány, aby tak odštartovala najprestížnejšia a najkomplexnejšia prehliadka automobilov v našom regióne. 

Tohtoročný, 29. ročník bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým, o čom svedčí najmä prítomnosť až 50 automobilových značiek, ktoré prinesú takmer 60 slovenských výstavných premiér a dokonca i jednu stredoeurópsku. Prestížny Autosalon sa tak po roku opäť vracia do bratislavskej Incheby, kde chce nadviazať na predchádzajúce ročníky, ktoré lámali rekordy v počte premiér.

Keby si sa chcel prísť pozrieť na momentálne najväčšie automobilové vychytávky, vďaka nášmu predplatnému Refresher+ môžeš lístky na Autosalon získať úplne zadarmo. Ba čo viac, zadarmo sa vieš prísť pozrieť dokonca na novinársky deň, kam ešte bežní návštevníci nemajú prístup. Ak máš záujem, vstup si môžeš zadovážiť v sekcii REFRESHER Benefity.

autosalon
autosalon Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA

Pozornosť všetkých automobilových priaznivcov a nadšencov sa tak tradične upriami do nášho hlavného mesta, kde bratislavská Incheba privíta v dňoch od 30. apríla do 5. mája všetkých motoristických fanúšikov.  

Ako je zvykom, komplexná prehliadka ponúkne všetky druhý automobilových modelov – od malých mestských vozidiel, cez populárne SUV-čka až po športové a luxusné kúsky v rámci exkluzívnej expozície. Ba čo viac, jednou z noviniek aktuálneho ročníka bude predstavenie najnovšieho modelu lietajúceho auta od slovenskej firmy AeroMobilu. Kompletný zoznam vystavovaných značiek je preto nasledovný: 

Abarth, AeroMobil, Aston Martin, Audi, Bentley, Biro, BMW, Cadillac, Citroёn, Corvette, Dacia, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Chevrolet, Isuzu, Iveco, Jaguar, Kia, Kaipan, Lamborghini, Lada, Land Rover, Maserati, Mazda, McLaren, Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mini, Nextem-Cenntro, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Ram, Range Rover, Renault,  Rolls-Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Tesla, Toyota, Volkswagen, Volkswagen úžitkové vozidlá a Zhidou.

autosalon
autosalon Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA

Lákadlom tohtoročného veľtrhu bude množstvo významných premiér či mimoriadne exkluzívnych kúskov, ktoré prichádzajú priamo zo Ženevy. Širokú verejnosť preto rozhodne zaujme prítomnosť horúcich noviniek ako faceliftovaný Ford Mondeo, nový Hyundai i30 Fastback N, Kia Proceed, Peugeot 208 vyrábaný v PSA Trnava, Toyota Rav 4 Hybrid či modernizovaný bestseller Volkswagen Passat. Stredoeurópsku premiéru si pritom v Bratislave odkrúti nová Mazda 3 sedan.

Čoraz väčšia pozornosť sa upriamuje do elektrifikovaných vozidiel, preto aj v Inchebe uvidíme množstvo hybridných či plne elektrických automobilov. Zásadných hráčov v poli elektromobilov príde ukázať až trojica veľkých značiek  – Audi e-tron, Jaguar I-Pace a Mercedes-Benz EQC, teda prvé, plne elektrické SUV-čka na našom trhu.

Okrem toho, azda ešte viac ako pominulé roky zaujme sekcia Exclusive Salon s exkluzívnymi modelmi, kde bude možné vidieť naživo napríklad najluxusnejšie a najdrahšie SUV na svete, teda Rolls-Royce Cullinan. Titul najrýchlejšieho SUV nielen na Autosalone ponesie brutálne Lamborghini Urus. Trhákom tejto sekcie však bude aj spomínaný AeroMobil s dodatkom 4.0, teda najnovší model lietajúceho auta zo Slovenska, ktorý doteraz nebol u nás ešte verejne predstavený.

autosalon
autosalon Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA

Okrem nablýskaných noviniek sa o výnimočný zážitok postará detský Mini Autosalon, úplne nová Street food zóna, dámsky Beauty kútik a na 1. mája budú pripravené aj detské Festíkové atrakcie. Výnimočnou novinkou je aj Škoda Autosalon Expres, vďaka ktorému sa záujemcovia dostanú do Incheby úplne bezplatne – každý, kto na troch miestach v Bratislave nasadne do pripravených vozidiel, sa na Autosalon odvezie bezplatne a navyše, neplatí ani vstupné. Expres bude fungovať každý deň od stredy 1.5. do nedele 5.5. Záujemcovia môžu do pristavených áut nastupovať na Hlavnej stanici, Námestí SNP (pri budove ČSOB) a na Hviezdoslavovom námestí (pri hoteli Park Inn).

Počas Autosalonu nemôžu chýbať obľúbené testovacie jazdy na osobných automobiloch a elektromobiloch (Honda, Hyundai, Fiat, Mini a Nissan). Rekordných 25 značiek karavanov, obytných vozidiel a prívesov poteší všetkých milovníkov dlhých ciest a oddychu na štyroch kolesách. Budú medzi nimi nielen luxusné kúsky, ale aj dostupnejšie a praktické vozidlá: 

Benimar, Bürstner, Carado, Caravan International, Carthago, Concorde, Egoe, Elnagh, Eriba, Fendt, Hymer, HymerCar, Knaus, Malibu, Mclouis, Mobilvetta, Morelo, Niesmann+Bischoff, Roller Team, Sun Living, Tabbert, T@B, Weinsberg a Westfalia

 

Keby si sa chcel prísť pozrieť na momentálne najväčšie automobilové vychytávky, vďaka nášmu predplatnému Refresher+ môžeš lístky na Autosalon získať úplne zadarmo. Ba čo viac, zadarmo sa vieš prísť pozrieť dokonca na novinársky deň, kam ešte bežní návštevníci nemajú prístup. Ak máš záujem, vstup si môžeš zadovážiť v sekcii REFRESHER Benefity.
Domov
Zdieľať
Diskusia