Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Slovan dlhuje Bratislave takmer milión eur za štadión a stále nie je isté, či bude hrať v KHL

ŠPORT HC SLOVAN BRATISLAVA HOKEJ MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Budúcnosť bratislavského Slovana je stále neistá.

HC Slovan Bratislava na rok 2018 nebude spomínať v dobrom. V KHL klub totálne pohorel, skončil posledný. Výkonmi neohúril, skôr naopak. Ich hra sa odrážala aj na návštevnosti, na štadión si našlo cestu čoraz menej ľudí. Teraz dokonca hrozí, že Zimný štadión Ondreja Nepelu už nebude slovanistický.

Hlavné mesto totiž trvá na svojom stanovisku – ak Slovan neuhradí dlh, jednou z možností je ukončenie nájmu. „Vzhľadom na to, že Slovan dostal výnimku od KHL v zmysle podania prihlášky do 30. apríla, termíny sa posunuli. Ďalšie stretnutie so zástupcami Slovana sa má uskutočniť do konca tohto mesiaca,“ cituje web dnes24 hovorcu Bratislavy Petra Bublu.

Slovan dlhuje mestu takmer milión eur za štadión a stále nie je isté, či bude hrať KHL
Slovan dlhuje mestu takmer milión eur za štadión a stále nie je isté, či bude hrať KHL Zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovan dlží mestu takmer milión eur (ku 19. februáru bol dlh vo výške 978 069 €). Hokejový klub sa zatiaľ nevyjadril, ako sa chystá vzniknutú situáciu riešiť. Platí teda stanovisko ešte z februára tohto roka, že klub si je vedomý svojich záväzkov a pracuje na ich vyrovnaní.

„Keď niekto dlží len sedem eur, dostáva upomienky a vypnú ho. Niekto nemôže dlžiť milión eur a ďalej používať štadión. Tie peniaze nám reálne chýbajú v prevádzke štadióna a aj do organizácie STaRZ,“ vyhlásil primátor Bratislavy Matúš Vallo s tým, že trpezlivosť mesta už skončila.

Slovan dlhuje mestu takmer milión eur za štadión a stále nie je isté, či bude hrať KHL
Slovan dlhuje mestu takmer milión eur za štadión a stále nie je isté, či bude hrať KHL Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Domov
Zdieľať
Diskusia