Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2019, 9:24
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Avengers: Endgame je podľa kritikov majstrovským eposom a ultimátnym komiksovým vyvrcholením

Avengers: Endgame je podľa kritikov majstrovským eposom a ultimátnym komiksovým vyvrcholením
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Kino je v tomto prípade jasnou voľbou!

Avengers: Endgame je bezpochyby tou najočakávanejšou komiksovkou za veľmi dlhé roky. Pre mnohých fanúšikov dokonca najočakávanejšou vôbec. A hoci od konca Infinity War ubehol iba rok, priaznivci MCU boli celú tú dobu dozaista vo vytržení a netrpezlivo vyčkávali na blížiacu sa premiéru epického vyvrcholenia 22 filmov. To do našich kín dorazí už v priebehu tohto týždňa, no ako vlastne dopadlo, to si môžeš vychutnať už dnes.

Po svetovej premiére Avengers: Endgame v Los Angeles totiž internet zaplavili prvé reakcie kritikov, ktoré ti teraz pekne zhrnieme. Čo teda na film hovoria? Rob Keyes vo svojom príspevku na Twitteri prezradil, že Endgame je po všetkých stránkach ultimátnou Marvel snímkou a podľa neho žiadne slová nedokážu opísať, aká je vlastne epická. Hawkeya označil za rockovú hviezdu.

Perri Nemirrof zasa uviedla, že Avengers: Endgame toho ponúka veľa, miestami dokonca až príliš. No ten výsledok vraj rozhodne stojí za to. Perri je podľa svojich slov hrdá na to, že do tohto sveta, ktorý nám doručil inšpirujúci prieskum toho, čo znamená byť rodinou a hrdinom, investovala viac než 10 rokov. V snímke sa údajne nachádza jej obľúbená scéna z celého MCU. Chválou však nešetril ani Erik Davis.

Ten dodal, že Endgame je majstrovským eposom a skutočným vyvrcholením 22 filmov, ktoré celý príbeh nielen uzatvára, ale aj rozširuje. Aj Brandon Davis uznáva, že ide o nesmierne úžasný počin, ktorý sa nepodobá na nič iné, čo doposiaľ videl. Podľa jeho slov to nie je iba snímka, po ktorej túžil, ale ešte oveľa viac. „Predstavte si najlepšiu možnú verziu Avengers: Endgame a tento film tie očakávania ešte prekoná,“ uviedol vo svojich dojmoch Peter Sciretta.

Ďalej dodal, že počas snímky 5 či 6-krát plakal a údajne ide o tú najemocionálnejšiu MCU záležitosť. Slzy potvrdila aj Natalie Abrams a zároveň prezradila, že si Avengers: Endgame určite pozrie ešte mnohokrát. Ohromené reakcie prišli tiež z príspevku Germaina Lussiera, ktorý napísal, že Endgame je ultimátnym darčekom pre všetkých fanúšikov MCU. Uviedol však, že sa vo filme nachádza aj niekoľko drobných zakopnutí.

Ak teda názory kritikov nepreháňajú (čo v tomto prípade pravdepodobne nie), tak je jasné, že sa už onedlho dočkáme mimoriadne uspokojivého záveru jednej úspešnej komiksovej éry. Teraz nám teda ostáva už iba vydržať tých niekoľko málo hodín/dní a vychutnať si túto veľkolepú udalosť na čo najväčšom plátne. A v tomto prípade niet lepšej možnosti, než navštíviť práve IMAX. Na Slovensku máme sálu s touto technológiou len v bratislavskom kine Cinemax v Bory Mall.

Odporúčané
Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 11. mája 2020, 14:37

Za réžiou snímky stojí overené bratské duo Anthony a Joe Russovci, no a o scenár sa opäť postaral Christopher Markus spoločne so Stephenom McFeelym (všetci štyria pracovali na filmoch, ako Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War či Avengers: Infinity War). Premiéra Avengers: Endgame je u nás naplánovaná na 25. apríla (duben) 2019 a pre viac informácii klikaj sem.

Avengers: Endgame je podľa kritikov majstrovským eposom a ultimátnym komiksovým vyvrcholením

Domov
Zdieľať
Diskusia