Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2019, 13:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Gorily si zapózovali na selfie so strážnikmi, ktorí ich chránia pred pytliakmi. Nastavujú za tieto zvieratá vlastné životy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kiežby takýchto fotiek vznikalo viac.

Neexistujú snáď fascinujúcejšie zvieratá ako gorily. Tieto primáty sa najnovšie stali hviezdami sociálnych sietí, keď si so svojimi strážnikmi zapózovali na roztomilú selfie v konžskom národnom parku. Strážnik Mathieu Shamavu zavesil na svoj Facebook fotku, na ktorej si robí selfie a v pozadí stojí nielen jeho kolega, ale dve hrdé gorily.

Jedna z nich si zapózovala tak, že sa poriadne vystrela, druhá sa zase drží za kolená a pozerá sa priamo do kamery. Inokedy divoké zvieratá si v národnom parku Virunga zrejme zvykli na prítomnosť kamier a ľudí, pretože bez nich by pytliaci tento druh vyzabíjali.

Národný park Virunga je dokonca zapísaný v zozname svetového dedičstva UNESCO, takže gorily tam majú najlepšie prostredie na život bez zbytočného ohrozenia, ktoré by im hrozilo vo voľnej a nechránenej prírode.

Strážnici preto nastavujú vlastné životy, aby mohli primáty žiť v pokoji, a riziku čelia nielen zo strany pytliakov, ale potenciálne aj zo strany goríl. Tie na fotke však boli neškodné a radšej sa zaujímali o to, ako by mohli internet pobaviť vtipnými pózami. Kiežby sme takto v mieri vedeli nažívať všetci.

Domov
Zdieľať
Diskusia