Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2019, 8:58
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Na Srí Lanke došlo k výbuchu viacerých kostolov a hotelov. O život prišli desiatky ľudí

Na Srí Lanke došlo k výbuchu viacerých kostolov a hotelov. O život prišli desiatky ľudí
Zdroj: TASR/AP
ZAUJÍMAVOSTI SRÍ LANKA
Uložiť Uložené

Údajný teroristický útok si vyžiadal desiatky obetí. Stovky ľudí sú zranených.

Aktualizované: Agentúra AFP, odvolávajúca sa na vyhlásenie srílanskej polície už informuje o 207 obetiach a ďalších viac ako 500 ľudí je podľa Daily Mail hospitalizovaných so zraneniami.

Dnes ráno došlo na Srí Lanke k šiestim takmer simultánnym výbuchom v niekoľkých kostoloch a hoteloch. O život malo prísť najmenej 42 ľudí vrátane zahraničných turistov a ďalších minimálne 280 osôb utrpelo zranenia. 

O všetkom informovala agentúra AP s odvolaním sa na bezpečnostného činiteľa. K explóziám malo dôjsť v troch kostoloch a v troch hoteloch. Údajne ide o veľmi navštevované miesta predovšetkým turistami. V čase výbuchu boli v kostoloch ľudia na veľkonočnej omši.

Prvá explózia mala zasiahnuť kostol sv. Antona v hlavnom meste Colombo. Druhý výbuch hlásili z kostola sv. Sebastiána v meste Negombo a posledná tretia explózia nastala v kostole v meste Madakalapuwa.

Príčina explózií zatiaľ nie je známa, avšak, minimálne z dvoch výbuchov podozrievajú samovražedných atentátnikov. K útoku sa však doposiaľ nikto neprihlásil.

Domov
Zdieľať
Diskusia