Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2019, 11:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ženám sa spí lepšie so psami ako s mužmi, zistili výskumníci v štúdii

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Pes pre ženy vytvára väčší pocit bezpečia a pohodlia.

Keď mali ženy zhodnotiť, či sa im lepšie spáva vedľa svojich ľudských partnerov alebo psov, vyhrali psy. Zaujímavej štúdie od výskumníkov z Canisius College v americkom štáte New York sa zúčastnilo 962 žien, ktoré s výskumníkmi absolvovali rozhovory, aby mohli usúdiť, kam sa účastníčky prikláňalo.

Štúdia zistila, že 55 % účastníčok spávalo v jednej posteli so svojím psom, 31 % žien zase spávalo s mačkou. Na druhej strane, 57 % všetkých účastníčok zdieľalo posteľ so svojím ľudským partnerom. Nešlo samozrejme len o mužských partnerov, ale aj tých ženských.

Výsledok? Vyhrali psy. Účastníčky mali za úlohu zhodnotiť, ako psy, mačky a ľudia ovplyvňujú ich spánok. Nielenže výskumníci pri chlpáčoch zaznamenali nižšiu pravdepodobnosť, že svojich majiteľov zobudia v porovnaní s mačkami a ľuďmi, ženy sa v rozhovoroch dokonca vyjadrili tak, že so psami v posteli sa cítia pohodlnejšie a bezpečnejšie.

Ako sa vyjadrila šéfka štúdie Christy L. Hoffman pre Huffington Post, prekvapilo ju, že sa ženy cítia bezpečnejšie so psami ako so svojimi ľudskými partnermi. Zrejme sa spoliehajú na psiu schopnosť upozorniť na hroziace nebezpečenstvo, zatiaľ čo ľudský partner by mohol pokojne ďalej spať.

Odporúčané
Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? 12. mája 2023, 13:30

Psy sa vraj vedia lepšie prispôsobiť aj spánkovým návykom ľudí a majiteľov väčšinou prinútia vytvoriť si striktnejší spánkový režim, keďže ženy so psami v štúdii chodievali spať aj vstávali skôr ako ostatné účastníčky.

Domov
Zdieľať
Diskusia