Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2019, 23:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tottenham po bláznivej prestrelke vyradil Manchester City, Liverpool si znovu zahrá v semifinále

ŠPORT LIGA MAJSTROV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ani stredajšie štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov nesklamali.

Štvrťfinálové súboje Ligy majstrov pokračovali v stredu večer. Včera svoj postup do semifinále spečatili hráči Barcelony a Ajaxu Amsterdam, dnes sa proti sebe postavili dva anglické celky Manchester City s Tottenhamom, ale aj Liverpool s portugalským Portom.

Zatiaľ čo Manchester City musel v súboji s londýnskym celkom doháňať stratu jedného gólu z prvého zápasu, Liverpool si z domovského stánku priniesol pohodlný náskok 2:0 a stačilo mu predviesť komfortný výkon, aby sa po roku opäť ukázal v semifinále.


V Manchestri začal zápas bleskovým gólom Raheema Sterlinga v 4. minúte. V tej chvíli nikto netušil, že nás dnes čaká bláznivá prestrelka. Na úvodný gól okamžite reagoval Son Heung-Min, a to hneď dvakrát. Tottenham razom viedol, ale o minútu neskôr už bolo skóre vyrovnané.

Na 2:2 zmenil stav Bernardo Silva a Sterling zaúradoval v 21. minúte, keď posunul City do vedenia. Za stavu 3:2 však postupoval Tottenham, keďže strelil dva góly na ihrisku súpera, zatiaľ čo City nedokázalo v Londýne presne zakončil ani raz.

Odporúčané
KVÍZ: Ukáž, že si pravý futbalový fanúšik. Spoznáš, o aký známy futbalový klub ide, len podľa niekoľkých indícií? KVÍZ: Ukáž, že si pravý futbalový fanúšik. Spoznáš, o aký známy futbalový klub ide, len podľa niekoľkých indícií? 14. apríla 2023, 13:00


V Portugalsku sa žiadna prestrelka nekonala. Na lavičke oddychoval Roberto Firmino, a tak si v strede útoku zahral Sadio Mané, ktorý sa chopil šance a po štvrťhodine hry otvoril skóre. Liverpool by teda musel inkasovať 4 góly na to, aby z Ligy majstrov vypadol, a tak bolo takmer isté, že anglický klub si v semifinále zmeria sily s Barcelonou.

Po prvom polčase však nikto nevedel povedať, či Ajax vyzve City alebo Tottenham. Otázka sa však rýchlo nevyriešila ani v tom druhom. Nádeje fanúšikov Manchestru City vygradovali, keď Sergio Aguero zvyšoval v 59. minúte na 4:2 a všetko vyzeralo tak, že si City postup postráži. Nečakali, že sa o slovo prihlási Fernando Llorente a v 73. minúte upraví skóre na 4:3, vďaka čomu sa misky váh opäť presunuli na stranu Tottenhamu.


Záverečných 20 minút si napriek tomu pripravilo dramatické vyvrcholenie, o ktorom sme ani nesnívali. Sterling v nadstavenom čase strelil gól a fanúšikovia City vybuchli radosťou, lenže po analýze VAR im zamrzli úsmevy na tvárach. Rozhodca vyhodnotil, že Sterling sa nachádzal v ofsajde, a tak musel frustrovaný Pep Guardiola akceptovať fakt, že si o ušatú trofej nezahrá ani tento rok.


V Portugalsku sa v druhom polčase postupne presadili Salah, Firmino aj Van Dijk. Vďaka pohodlnému náskoku hrali Angličania v tréningovom tempe, na góly premenili všetky strely na bránu a dovolili skórovať len Militaovi, ktorý obranu nachytal na hruškách v 68. minúte. Záverečné skóre zápasu 1:4 a celkové skóre 1:6 teda do semifinále posunulo Liverpool, o dva týždne už pocestuje do katalánskej metropoly, aby sa postavil Barcelone.

Domov
Zdieľať
Diskusia