Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2019, 13:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena tvrdila, že kríž v Notre-Dame prežil vďaka Bohu, ktorý ho zachránil. Veda ju rýchlo vyviedla z omylu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Žena veľmi rýchlo zistila, že veda hovorí jasnou rečou.

Svet v pondelok zaskočila správa o požiari v katedrále Notre-Dame v Paríži. Oheň vypukol podvečer, hasiči s ním museli bojovať viac ako 10 hodín, pričom požiar hasili celú noc. Napokon sa napriek prvotným prognózam, že sa katedrála zrúti úplne celá tento predpoklad našťastie nenaplnil a základy spoločne s interiérom prežili.

V interiéri sa bez väčšieho poškodenia zachoval veľký zlatý kríž, čo si všimla Kaylee Crain a fotku z vnútra katedrály zdieľala na Twitteri, upozornil Unilad. Popis znel jasne, napriek požiaru a deštrukcii kríž a oltár stoja, čo Kaylee zdôvodnila tým, že ide o dôkaz existencie Boha. „Prosím, vysvetlite mi, ako nemôžete veriť v Boha po tom, čo ste videli toto.“


Avšak, Kaylee svoju argumentáciu tak celkom nedomyslela. V škole ju podľa užívateľov nenaučili, že teplota požiaru, ktorého zdrojom je drevo, dosahuje približne 600 stupňov Celzia.

Teplota topenia zlata, čo je materiál, z ktorého bol kríž vyrobený, však dosahuje okolo 1 064 stupňov Celzia. Vysvetlenie teda bolo prekvapujúco jednoduché, čo ale nezabránilo tomu, aby sa príspevok bleskovo šíril po sociálnych sieťach.



Domov
Zdieľať
Diskusia