Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2019, 21:29
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zhorený Notre-Dame môže pomôcť obnoviť Assassin's Creed: Unity. V legendárnej hre je katedrála vyobrazená do posledného detailu

TECH
Uložiť Uložené

Hra Assassin's Creed: Unity môže výrazne pomôcť pri obnove zhorenej katedrály.

Obrovský požiar ikonickej parížskej katedrály Notre-Dame ti určite neunikol. Tragédia zasiahla celý svet a svetoví milionári už na obnovu prisľúbili vyše 330 miliónov eur. Obnovu prisľúbil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Odporúčané
Video zachytáva moment, keď sa zrútila najvyššia veža katedrály Notre Dame Video zachytáva moment, keď sa zrútila najvyššia veža katedrály Notre Dame 15. apríla 2019, 20:56

Notre-Dame by sa mal obnoviť v súlade s predošlou architektúrou tejto pamiatky, informuje portál hnonline.sk. Architekti tak budú musieť preštudovať každý jeden dostupný materiál súvisiaci s pamiatkou, pričom by mohla ohromným spôsobom prispieť aj hra Assassin's Creed: Unity, ktorá sa odohráva práve v Paríži.

Zhorený Notre-Dame môže pomôcť obnoviť Assassin's Creed: Unity. V legendárnej hre je katedrála vyobrazená do posledného detailu
Zdroj: Ubisoft

Dej prebieha v roku 1789 a aj keď mala hra niekoľko problémov, napríklad s výkonnosťou, grafika je aj na dnešné pomerny na špičkovej úrovni a vývojári v Ubisofte si dali záležať. V hre totiž nájdeš presnú kópiu katedrály aj 3D detailnú mapu objektu.

Grafička Carolinou Miousse z Ubisoftu strávila roky venovaniu štúdiu jednotlivých detailov katedrály a dokonale ju pretransformovala do virtuálneho sveta, pričom jej pomáhali aj architekti. Nejde pritom len o približnú kópiu, no na milimetre presnú identickú dvojníčku poškodenej katedrály.

Domov
Zdieľať
Diskusia