Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2019, 13:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kitovi Haringtonovi sa počas jazdy na drakovi zasekol pravý semenník. Ako sa natáčala nebezpečná scéna s pomocou CGI?

Kitovi Haringtonovi sa počas jazdy na drakovi zasekol pravý semenník. Ako sa natáčala nebezpečná scéna s pomocou CGI?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Na pľaci bolo o zábavu postarané. A to nielen vďaka Tormundovým modrým očiam.

Nasledujúci obsah článku sa bude zaoberať úvodnou časťou 8. série Game of Thrones!

Posnežovanie cesty či práca s odborníkmi z vojenskej oblasti. Aj týmto si musel prejsť seriálový štáb Game of Thrones v priebehu natáčania príchodu Jona a Daenerys na Winterfell.

I keď prvá časť finále rozhodne nepatrila medzi tie najakčnejšie, pri oslobodzovaní Yary Theonom vyletelo na nepriateľov niekoľko šípov. Nižšie priložené video sa mimo iného pozrie aj na dané zábery a ukáže nám, ako vyzerá maskérmi upravený herec s okom prestreleným šípom či so sekerou zaseknutou hlave.

Na natáčanie sa dostavil aj otec Star Wars ságy George Lucas, pred ktorým mali všetci prítomní obrovský rešpekt. V náhľade do úvodnej epizódy nebude chýbať samozrejme ani natáčanie mrazivej scény s horiacou špirálou (priprav sa aj na rýchle hasenie kaskadéra), ktorú tvorcovia popisujú ako príklad filmovej hororovej sekvencie, či prvé Jonove lietanie na drakovi.

Tvorcovia pre Indie Wire odhalili, že jazdenie na drakovi v prípade Jona a Daenerys bolo dôležitou súčasťou príbehu, ktorého sa dočkáme aj v nasledujúcich epizodách. S hercami preto na akomsi mechanickom pohyblivom býkovi (po CGI úprave drakovi) museli jazdiť v priebehu 30 natáčacích dní. Jon bude teda na drakovi nepochybne bojovať proti White Walkers a zrejme dokonca proti samotnému Night Kingovi.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Pod oblečením nosili postroj uviazaný k mechanickému prístroju, aby nemohli spadnúť,“ objasnil bezpečnosť hercov pre Indie Wire VFX supervízor Stefen Fangmeier. 

Fangmeier sa ďalej vyjadril aj k scéne, kde Jon pri lete okolo Winterfellu takmer spadol z draka. „Nemal žiadne sedlo a držal sa iba dračieho rohu. V danom momente išlo o bod, v ktorom sme sa odlíšili od reality, pretože ide predsa len o drakov,“ odôvodnil popretie gravitácie Fangmeier.

Lietanie na drakoch malo byť podľa tvorcov pre hrdinov akousi svetlou chvíľkou radosti, pretože ich v ďalších častiach očakávajú mnohé problémy. V niektorých záberoch za hercov zaskočili kaskadéri, no vo väčšine prípadov na pohybujúcom sa mechanickom prístroji sedeli Kit a Emilia.

Fangmeier si pri práci na scénach s lietajúcimi drakmi spomenul aj na jeho skúsenosti s fantasy Eragon: „Existujú zábery, ktoré nemôžeme urobiť na helikoptére. Napríklad rýchly nálet do kaňonu a vzlietnutie z neho. Ako keby išlo o horskú dráhu, podobnú mojej dračej sekvencii z filmu Eragon.“ Druhá epizóda 8. série k nám dorazí 22. apríla.

V nasledujúcom videu ti tvorcovia dodatočne vysvetlia jednotlivé

udalosti z úvodnej časti, ako napríklad Samove odhalenie Jonovho pravého pôvodu

Domov
Zdieľať
Diskusia