Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 15:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Natalie si pukala kosti v krku, keď jej nešťastne praskla tepna. Skončila v nemocnici a paralyzovaná

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladá žena teraz potrebuje financie na rekonvalescenciu.

Väčšina z nás obľubuje, keď si po náročnom dni môžeme doma popukať kosti. Nejde o žiadne techniky od chiropraktika, stačí, keď sa človek trochu ponaťahuje a popuká si chrbticu. Časť ľudí zároveň obľubuje pukanie prstov, čo ostatných znervózňuje. Rovnako na tom bola aj 23-ročná záchranárka Natalie Kunicki, ktorá sa do Londýna presťahovala z Austrálie v roku 2017.

Odjakživa si občasné pukanie kostí užívala, lenže keď nedávno s kamarátkou sledovali seriál a ona si natiahla krk, z jej tela vyšlo hlasné prasknutie. V prvých momentoch netušila, že si práve praskla vertebrálnu tepnu, ktorá zabezpečuje prúdenie okysličenej krvi do mozgu, píše Daily Record.

Najskôr sa len zasmiala, ako hlasné bolo toto puknutie, ale keď zaspala a po 15 minútach sa prebrala na to, že nemôže pohnúť svojou nohou, bolo jej jasné, že musí zavolať záchranku.

Natalie si pukala kosti v krku, keď jej nešťastne praskla tepna. Skončila v nemocnici a paralyzovaná
Zdroj: GoFundMe

V nemocnici jej lekári povedali, že prežila mŕtvicu. Jej telo skončilo čiastočne paralyzované, pretože do veľkej miery nemá takmer žiadny cit v ľavej strane svojho tela. Momentálne tvrdo pracuje na rekonvalescencii, pretože aj letmý pohyb rukou ju stojí obrovské množstvo síl. Kamaráti a blízki pre Natalie založili finančnú zbierku, vďaka ktorej už získala cez 3 500 € a jej stav by sa mal zlepšovať.

Ona chce teraz šíriť povedomie o tom, že aj mladý človek ako ona môže utrpieť mŕtvicu a nejde len o zdravotné komplikácie staršej generácie. Upozorňuje na neprofesionálne a potenciálne nebezpečné pukanie kostí, ale aj na návštevy chiropraktikov.

Domov
Zdieľať
Diskusia