Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2019, 12:39
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Disney+ štartuje v novembri. Aké seriály a filmy boli oficiálne potvrdené a koľko ťa vyjde mesačné predplatné?

Disney+ štartuje v novembri. Aké seriály a filmy boli oficiálne potvrdené a koľko ťa vyjde mesačné predplatné?
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Nová streamovacia služba od Disney bude spustená už o niekoľko mesiacov. Čo všetko ponúkne?

Chystanej streamovacej spoločnosti s názvom Disney+ sme sa venovali už viackrát, a to najmä v súvislosti s rôznymi projektami, ktoré prostredníctvom jej štúdia pripravuje. A hoci sme dlho nevedeli, kedy presne sa jej dočkáme (vedelo sa len toľko, že to bude v priebehu tohto roku), zdá, že teraz poznáme definitívnu odpoveď. Ako totiž uvádza The Wall Street Journal, platforma Disney+ bude spustená už 12. novembra (listopad) 2019.

Tá síce ponúkne aj množstvo originálneho obsahu, no môžeme počítať s tým, že mnoho noviniek bude vychádzať z toho predošlého. Ako ukázal prieskum Disney, užívatelia sa radi pozrú na nové veci, často však sledujú aj staré. Aj to bol pravdepodobne jeden z dôvodov, prečo sa plánuje napríklad prvý hraný seriál z prostredia Star Wars (The Mandalorian), seriály zo sveta MCU či nová verzia High School Musical.

Tým to ale rozhodne nekončí, pretože Disney chystá oveľa viac. Štúdio odhalilo zoznam chystaných projektov, medzi ktorými nájdeme aj dokumenty Marvel’s 616 (preskúma históriu Marvelu) a Earthkeepers (zameria sa na zvieratá a prírodu), Be Our Chef (program o súťaži vo varení), Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (seriál venujúci sa filmovým kulisám a kostýmom), no a Encore! sa zameria na obsadenie High School Musical, ktoré znova oživí svoje staré vystúpenia.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Ďalej uvidíme ešte projekt Marvel’s Hero Project o skutočných hrdinoch a ich prospechu pre svoje komunity, (Re)Connect s problémovými rodinami, Rogue Trip bude akýmsi turistickým sprievodcom, Shop Class ponúkne súťaže medzi študentami a dorazí aj zatiaľ nepomenovaný dokument o histórii Disney. Do knižnice Disney+ sa taktiež presunú všetky série obľúbeného seriálu The Simpsons.

Čo sa týka očakávaných MCU seriálov, štúdio potvrdilo, že dorazí seriál Loki s Tomom Hiddlestonom, Falcon & Winter Soldier s Anthonym Mackiem a Sebastianom Stanom či WandaVision, kde si zahrajú Elizabeth Olsen a Paul Bettany. Taktiež je potvrdený aj animovaný seriál What If? Ten bude zobrazovať alternatívne udalosti klasických Marvel príbehov. V prvej epizóde uvidíme Agent Carter, ktorá si vezme tzv. Super Soldier Serum namiesto Stevea Rogersa.

Vyššie sme ale načrtli aj svet Star Wars, tak sa k nemu ešte na moment vrátime. Okrem The Mandalorian sa totiž chystá aj prequelový seriál k Rogue One, kde si Alan Tudyk opäť zahrá postavu robota menom K-2SO. Do úlohy Cassiana Andora sa zasa vráti Diego Luna. Podľa Variety je navyše v pláne aj seriálová adaptácia sympatického feel good filmíku Love, Simon.

Ako ale určite vieš, Disney momentálne pracuje aj na hranej adaptácii animáku Lady and the Tramp z roku 1955, ktorý si budeš môcť taktiež pozrieť na Disney+ hneď po jeho spustení. V prípade remaku prepožičajú hlasy skutočným psom Tessa Thompson a Justin Theroux, no a my sa dnes môžeme pokochať prvým oficiálnym pohľadom na hlavných zvieracích aktérov.

Disney
Disney Zdroj: Disney

A ako to bude s Disney+ cenovo? Pre prístup si zaplatíš buď mesačne 6,99 dolára, alebo ročne 69,99 dolára. Všetok obsah bude pritom možné si aj stiahnuť. Na Disney+ budú ďalej sprístupnené všetky klasické animáky Disney, Captain Marvel, dokumentárna séria Into the Unknown o výrobe Frozen 2, všetky kraťasy od Pixaru, po ktorých bude nasledovať aj pridávanie celovečerákov Pixaru, séria kraťasov o novej postave z Toy Story 4 menom Forky či nový kraťas Lamp Life o postave Bo Peep.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Taktiež budú ihneď dostupné aj zmienené MCU seriály, projekty zo sveta Star Wars (Rogue One prequel a The Mandalorian), po ktorých sa dočkáme aj pridávania všetkých filmov z preďalekej galaxie. Vychutnať si budeš môcť aj originálny sviatočný film Noelle s Annou Kendrick, snímku Timmy Failure od Toma McCartha, ďalej adaptáciu úspešnej knihy Stargirl, originálny film Togo s Willemom Dafoeom o skutočnom príbehu muža na Aljaške či dokumentárnu sériu The World According to Jeff Goldblum.

Sekciu dokumentov obohatí aj séria Magic of the Animal Kingdom o uznávaných odborníkoch vo veci starostlivosti o zvieratá, no Disney chystá tiež animovaný film zo sveta The Phineas and Ferb, v ktorom budeme môcť počuť hlasy originálnych hercov. Ak to teda spočítame všetko dokopy, na Disney+ bude v dobe spustenia približne 7 500 epizód a 500 filmov, čo rozhodne nie je málo.

Či ale pôjde okamžite o plnohodnotného konkurenta obľúbeného Netflixu a či vôbec ihneď zaznamená úspech, na to si ešte budeme musieť počkať. Musíme však uznať, že Disney+ bude mať k dispozícii poriadne nabitú knižnicu, ktorú bude hneď od začiatku dopĺňať o mnohé originálne filmové, seriálové aj dokumentárne projekty. Určite sa teda máme na čo tešiť. Oproti Netflixu je Disney+ výrazne lacnejšie a ponúka ako Star Wars, tak aj MCU, čo je hotová zlatá baňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia