Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2019, 13:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ariana Grande odhaľuje škvrny na mozgu. Spôsobila ich trauma z teroristického útoku počas jej koncertu, kde zahynulo 23 ľudí

HUDBA ARIANA GRANDE
Uložiť Uložené

Posttraumatickú stresovú poruchu netreba brať na ľahkú váhu a najpopulárnejšia speváčka na svete je toho jasným dôkazom.

Ariana Grande je síce najpopulárnejšou speváčkou na svete, jej cesta za úspechom však nebola ideálna. Práve naopak. V máji roku 2017 sa počas jej koncertu v Manchestri odohral samovražedný teroristický útok priamo v koncertnej sále, v rámci ktorého zomrelo 23 ľudí. Ďalších 139 bolo vážne zranených, pričom viac ako polovica boli deti. 

Stovky ďalších utrpeli psychologickú traumu, okrem rodín obetí si však zásadnú stopu odniesla aj samotná interpretka. Teraz na svojom oficiálnom Instagrame dokonca zverejňuje aj snímku z CT svojho mozgu, kde máme možnosť vidieť, ako sa na nej bombový útok fyzicky podpísal. Ide o posttraumatickú stresovú poruchu.

Fľaky síce žiadnym spôsobom plnohodnotnú funkciu mozgu neobmedzujú, môžu však spôsobovať ťažké úzkosti, nočné mory, nekontrolovateľné myšlienky a „flashbacky“. 

Ariana Grande sa už aj sama vyjadrila, že sa o tom síce rozpráva ťažko, naozaj si však nepríjemosťami stále prechádza. Dodáva, že čas je v tomto prípade veľmi dôležitá vec, stále sa jej však o týchto udalostiach ťažko rozpráva. Je však veľmi dôležité oceniť, že sa snaží na túto mentálnu chorobu vrhnúť svetlo.  

Ariana Grande odhaľuje škvrny na mozgu. Spôsobila ich trauma z teroristického útoku počas jej koncertu, kde zahynulo 23 ľudí
Domov
Zdieľať
Diskusia