Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2019, 22:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Avicii vydáva prvú posmrtnú skladbu SOS, ktorá sa objaví na chystanom albume

HUDBA
Uložiť Uložené

Švédsky producent skladbu dokončil takmer na 70 či 80 %.

Zosnulý hudobný producent Avicii vydá v júni svoj posmrtný album. Predtým, ako minulý rok spáchal samovraždu, dlhší čas pracoval na novej hudbe, ktorá po ňom v štúdiu zostala. Album s názvom Tim by mal vyjsť o pár mesiacov, ale teraz nás rodina a kolegovia potešili prvým singlom SOS. O vokály sa na ňom postaral Aloe Blacc, ten si zaspieval už na obľúbenej skladbe Wake Me Up.

Producentmi skladby boli okrem Aviciiho aj Albin Nedler a Kristoffer Fogelmark. Obidvaja sa vyjadrili, že sa snažili dokončiť víziu, ktorú vytvoril Tim Bergling, ako znelo civilné meno zosnulého producenta, pretože Avicii vytváral svoju hudbu rozdielnym spôsobom ako väčšina hudobníkov. Aj preto na jeho počesť vznikla nadácia s cieľom pomáhať projektom zameraným na prevenciu samovrážd. Avicii skrátka chcel zmeniť svet a zanechať po sebe jasný odkaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia