Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2019, 10:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čo sú hemoglobín alebo miecha, koľko litrov krvi máme v tele a ako odborne povie panenská blana? Otestuj svoje znalosti z biológie

REFRESHER
Uložiť Uložené

V uliciach Bratislavy sme tentokrát zisťovali, aké sú vedomosti Slovákov týkajúce sa biológie. Za správnu odpoveď sme ich odmenili.

Ankety v bratislavských uliciach nás snáď nikdy neomrzia, keďže sa snažíme robiť ich vždy tak, aby sa sme sa zabavili nielen my, ale aj samotní respondenti. Tentokrát sme si ako tému zvolili maturitu z biológie, keďže sa pomaly, ale isto blíži čas, kedy budú stredoškoláci nútení zasadnúť pred komisiu a ukázať svoje vedomosti.

Naša moderátorka Deniska si pripravila zopár kvízových otázok, ktoré sa týkali v prvom rade ľudského tela, aj keď nám je jasné, že v rámci skúšky dospelosti budeš musieť mať prehľad aj v iných oblastiach. 

Za správnu odpoveď sme náhodných okoloidúcich odmenili 300 € poukážkou do špecializovaného očného laserového centra Excimer a sme radi, že ich naozaj nebolo málo. Viac už ale v samotnom videu, kde si môžeš aj ty otestovať svoje vedomosti. Uhádol by si napríklad to, kde sa nachádza ľudské srdce, čo je miecha, ako sa odborne povie panenskej blane alebo vďaka čomu vidíme? 

Domov
Zdieľať
Diskusia