Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študenti okradli Apple o takmer 1 milión dolárov vďaka tisíckam falošných iPhonov. Ako to, že si inžinieri fejky nevšimli?

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Apple posielalo študentom za falošné mobily nové kúsky.

Dvaja čínski študenti Yangyang Zhou a Quan Jiang žijúci v americkom štáte Oregon šikovne vylákali zo spoločnosti Apple približne takmer 1 milión dolárov. Apple sa v tomto prípade nemohlo spoľahnúť ani na pozorné oko svojich obhliadajúcich technikov a inžinierov, pretože študenti jednoducho vo veľkom nakupovali falošné iPhony z domovskej Číny. Následne smartfóny posielali do Apple so slovami, že tieto mobily nefungujú správne a potrebovali by ich vymeniť za nové modely.


Ako píše The Guardian, za necelý rok poslali do Apple celkovo 3 069 falošných iPhonov na opravu, pričom tamojší technici im záruku uznali v 1 493 prípadoch. Falzifikáty, s ktorými pracovali, boli na takej vysokej úrovni, že ani pracovníci Apple často nedokázali rozlíšiť fejky od originálu.

Vďaka tomu na svojej schéme dokázali zarobiť viac ako 895-tisíc dolárov. Študenti po získaní originálnych mobilov posielali tieto modely naspäť do Číny, kde sa predávali za vyššiu cenu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Do schémy jeden zo študentov zapojil svoju mamu, ktorá sa prostredníctvom komplica v Číne starala o to, aby zarobené peniaze putovali naspäť na americký účet svojho syna. Nanešťastie pre študentov, minulý rok si colníci všimli zásobu falošných iPhonov smerujúcu na adresu študentov, začali vyšetrovať a onedlho schému odhalili.

Domov
Zdieľať
Diskusia