Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2019, 7:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

6ix9ine sa môže na slobodu dostať už čoskoro, všetko ide podľa plánu

HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

Jeho právnik Dawn Florio prezradil, čo sa musí stať, aby bol Tekashi prepustený ešte v roku 2019. Všetko zatiaľ ide tak, ako má.

Všetko dôležité o Tekashiho doterajšej kariére sme už zhrnuli v tomto článku a v krátkosti je aktuálne jeho prípad vo fáze, kedy sa rozhodol priznať, intenzívne spolupracuje s políciou a prezrádza jej všetky skutočnosti týkajúce sa ozbrojených útokov a streľby, ale aj drogových trestných činov.

Odporúčané
Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia 20. februára 2019, 18:28

Postupne sa dozvedáme, že ľudia, ktorých 6ix9ine udal federálnej polícii sa ku hrubému porušeniu zákona priznávajú. Dohodu o vine a treste uzavrel jeho manažér a ďalší traja blízki ľudia z tímu rapera, ktorí mu „pomáhali“, resp. sa skôr pohybovali v jeho blízkosti. Všetko nasvedčuje tomu, že práve ich priznanie teraz môže dostať Tekashiho na slobodu, ku ktorej síce stále nemá blízko, je však na dohľad. 

Portál TMZ teraz prichádza s exkluzívnymi informáciami priamo od právničky menom Dawn Florio, ktorý prezrádza, že ak pôjde všetko podľa plánu, 6ix9ine nebude musieť čakať na súd až do januára 2020 modrú oblohu uvidí ešte v tomto roku, v ideálnom prípade hneď po lete. 

Ako asi tušíš, stále to má háčik, musia sa totiž priznať úplne všetci tí, ktorých 6ix9ine označil za vinných. V tom prípade by nebolo nutné, aby sa septembrové pojednávanie konalo. Stále to síce záleží na sudcovi, s veľkou pravdepodobnosťou by však za týchto podmienok dúhový raper mohol z väzenia odísť.

Platilo by, že splnil všetky povinnosti vyplývajúce z jeho dohody o vine a treste týkajúce sa v prvom rade plnohodnotnej spoluráce s kompetentnými orgánmi. Jeho úlohou bolo v prvom rade objasniť všetkých 9 trestných činov, v ktorých bol ešte v novembri 2018 obvinený. Vrátane každého človeka zapleteného do ich vykonávania.

Síce nevieme, koľko mužov sa ešte musí priznať, no zaujímavou informáciou je, že doteraz len jeden z obžalovaných podal návrh na zamietnutie obvinení a nebol ochotný dohodnúť sa. Florio pre TMZ ešte s nádejou dodáva, že aj v tomto prípade by mohlo prísť priznanie prakticky kedykoľvek.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 6ix9ine (@6ix9ine),

V úplne najideálnejšom scenári bude 6ix9ine vonku ešte v septembri. Ak by sa to nepodarilo, bude si musieť počkať minimálne do januára, pričom prokuratúra sa už nechala počuť, že chce podať návrh na zníženie trestu na nutné minimum.

Veľkou neznámou stále ostáva, či bude Daniel nútený nastúpiť do programu na ochranu svedkov, je už však na ňom a jeho tíme, aby vyhodnotili, nakoľko nebezpečné by pre neho mohlo byť ďalšie pôsobenie v New Yorku, resp. celkovo za veľkou mlákou. 

Ide o veľmi špecifický prípad, keďže je Tekashi 6ix9ine jedným z najpopulárnejších rapových interpretov na planéte, aspoň však máme možnosť porovnať si fungovanie súdnictva a spravodlivosti u nás a v Spojených štátoch. Minimálne z hľadiska rýchlosti riešenia takto obrovského prípadu. 

Anketa:
Myslíš si, že sa podarí Tekashimu dostať na slobodu už v septembri?
Áno
Nie
Áno
59 %
1946 Hlasov
Nie
41 %
1379 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia