Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2019, 16:06
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bratia si na čelo vytetovali nacistické symboly, následne zabili rodičov jehovistov. Oni verili, že ich Jehova napraví

ZAUJÍMAVOSTI DETI MASOVÍ VRAHOVIA VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené

Mamu, otca aj brata bezcitne zabili.

Bryan a David Freemanovci sú dvaja bratia, ktorí sa rozhodli zabiť svoju rodinu – otca Dennisa, mamu Brendu a najmladšieho, len 11-ročného brata Erika, ktorí boli Jehovisti. S vraždou im pomohol ich bratranec Nelson „Ben“ Birdwell III.

Masaker sa udial v meste Salisbury Township v Pensylvánii 26. februára v roku 1995. Pred vraždou si bratia nechali na čelo vytetovať nacistické symboly. Článok patrí do série textov Vraždy spáchané deťmi, určite vlákno neprehliadni.

Nacistické symboly vytetované na čele

Starší Bryan mal prísnu jehovistickú výchovu. David s tvrdými pravidlami, ktoré vládli v dome, striktne nesúhlasil prakticky odmalička. Keď boli starší, nenechali sa už náboženstvom obmedzovať.

Bryan bol zo súrodencov múdrejší. Na verejnosti sa správal slušne, bol zdvorilý. Dokonca dokončil školu s vyznamenaním. Aj napriek tomu mal násilnícke sklony a často experimentoval s drogami. Viackrát skončil na liečení.

Odporúčané
Len 12-ročné dievča vyvraždilo rodinu, zakázali jej totiž chodiť s 23-ročným priateľom. Keď ich zatkli, požiadal ju o ruku Len 12-ročné dievča vyvraždilo rodinu, zakázali jej totiž chodiť s 23-ročným priateľom. Keď ich zatkli, požiadal ju o ruku 30. marca 2019, 12:35

Otec Dennis videl, ako sa jeho synovia správajú, už v mladosti robili svojej rodine starosti. Močili do šampónu, v posteli ukrývali kuracie kosti, aby znepríjemnili rodine spánok. Cítil sa bezmocný, nevedel, čo má so svojimi synmi robiť. Myslel si, že to tak Jehova chce a dúfal, že sa to časom napraví. „Možno, ak budete chodiť častejšie von, všetko bude lepšie,“ navrhol im. Malo to opačný efekt, ako očakával.

Bratia začali vzhliadať k nacistickej kultúre. Ich agresívne správanie sa pred vraždou stupňovalo, dôkazov bolo niekoľko. To, že inklinujú k neonacizmu potvrdzuje fakt, že si nechali na čelo vytetovať nacistickú symboliku. Bryan, David a Ben plánovali založiť vlastnú neonacistickú skupinu s názvom „Berzeker“.

 Začali sa vyhrážať mame a otcovi, terorizovali mladšieho brata, pretože rešpektoval rodičov a prijal ich náboženské presvedčenie. Bratia si ho doberali, šikanovali, cítil sa v nebezpečenstve. Mama Brenda hľadala pomoc, ako zvrátiť ich zmýšľanie a opäť spojiť rodinu. 17-ročný Bryan a 16-ročný David nemali záujem zlepšovať vzťahy, so synmi jej nik nevedel pomôcť.

Bezcitné vraždenie

Vyvraždenú rodinu našla Valerie Freeman, sestra Dennisa. S bratom si boli blízki, často sa navštevovali. Keď prišla k ich domu, bolo zamknuté. Následne skúsila otvoriť garážové dvere, aj tie boli zamknuté. Bolo to nezvyčajné, väčšinu času totiž Brenda trávila doma.

Do domu sa dostala bočným vchodom. Prvého našla 11-ročného Erika v jeho izbe. Následne zavolala políciu a čakala. Keď prišla hliadka, prezreli celý dom. V kuchyni našli striebornú bejzbalovú pálku a krvavé stopy.

V spálni našli telo Dennisa. Mal roztrieskanú hlavu, podrezané hrdlo. Jeho sestra ho nevedela spoznať, tvár mal celú znetvorenú. Následne šli do detskej izby, kde Valerie ukázala policajtovi telo chlapca. Jeho tvár bola rovnako znetvorená ako tvár Dennisa. Valerie telo opäť nevedela identifikovať. V zadnej chodbe našli poslednú obeť, Brendu. Ležala na zemi v nočnej košeli, telo bolo dobodané. Vedľa nej ležal kuchynský nôž.

Hneď, ako našli mŕtve telá, Bryan, David a Ben boli v krátkom čase zatknutí, policajti ich o tri dni zadržali v meste Hope v Michigane v dome skinheada Franka Hesseho. K vražde sa spočiatku nepriznali dúfajúc, že ich obíde trest. Vo výpovediach klamali, zavádzali. Napokon sa Bryan priznal k zabitiu svojej matky. Všetci traja dostali doživotie.

Bryan Freeman: Urobil som strašnú vec, zaslúžim si väzenie

20 rokov po vraždení Bryan prehovoril. „Je smutné, že toľko ľudí muselo zaplatiť za niečo také hlúpe. Aj po 20 rokoch ma to stále prenasleduje a straší. Je to smutné,“ povedal s tým, že robili veľa chýb. „Tetovanie, pitie, postoj k životu, fajčenie. Veľa vecí, veľa drobností.“

Brenda troch chlapcov prosila, aby odišli z domu. „No, v určitom okamihu som chytil nôž a bodol som ju,“ spomína Freeman. „Bolo to jediné, na čo som sa v tej sekunde zmohol. Nepremýšľal som. Jednoducho sa to stalo.  Mama Brenda sa snažila nôž vytiahnuť z tela. Hneď na to čepeľ sám vytiahol a bodol ju ešte raz. „Určite si zaslúžim väzenie. Urobil som strašnú vec a musím byť potrestaný,“ povedal Bryan. 

Domov
Zdieľať
Diskusia