Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
8. apríla 2019, 14:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci kupujú Krtkovu tortu o 160 % viac, niekde bola rovno vypredaná. Za týždeň sa jej predá toľko, čo kedysi za mesiac

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Meme fenomén výrazne pomohol predajom Krtkovej torty.

Fenomén Krtkovej torty tak skoro nezomrie. Uvedomili sme si to, keď sme boli cez víkend nakúpiť potraviny v jednom z bratislavských reťazcov a zazreli sme rodinku, ktorej najmladší člen trval na tom, že potrebuje Krtkovu tortu.

Avšak, v regáli bola vypredaná, nezostala tam ani jedna škatuľa, a tak sme si hneď spomenuli na meme, ktoré ovládalo československý internet posledné týždne.

Na Instagrame sme potom zahliadli inú fotku, kde bol zachytený vypredaný regál s Krtkovou tortou, a tak sme sa rozhodli osloviť naše reťazce s otázkou, či sa stretávajú so zvýšeným dopytom alebo problémami s naskladnením krtkových koláčov.

Oslovili sme Kaufland, Tesco, Billu a Terno, či by nám vedeli situáciu ozrejmiť a dozvedeli sme sa, že internetový meme fenomén naozaj zasiahol predaje výrobku charakterizovaného slovným spojením „Mňam dopíči“.  

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený tuniak 4ever (@zjedzkolac.exe),

V Bille nám potvrdili, že evidujú zvýšený záujem o kúpu Krtkovej torty od Dr. Oetkera. „Tento neočakávaný záujem spôsobil vypredanie produktu na niektorých predajniach po celom Slovensku, hlavne však v Bratislave,“ dozvedeli sme sa. Keď predaji porovnávali s minulým rokom, predaje narástli až dvojnásobne, pričom torty priebežne neustále objednávajú a onedlho budú na pultoch predajní v plnej sile.

Slováci kupujú Krtkovu tortu o 160 % viac, niekde bola rovno vypredaná. Za týždeň predajú toľko, čo kedysi za mesiac
Slováci kupujú Krtkovu tortu o 160 % viac, niekde bola rovno vypredaná. Za týždeň predajú toľko, čo kedysi za mesiac Zdroj: syndrom.petra.pana/Instagram

Z Terna a prevádzok Kraj sme sa dozvedeli rovnako zaujímavé správy. Na sklade momentálne nemajú Krtkovu tortu v 50 predajniach, ale priebežne sa doskladňuje a Dr. Oetker ju bežne distribuuje. „V marci sme zaznamenali výrazný nárast predaja +160 % a za mesiac apríl sme za prvý týždeň predali viac ako je bežný mesačný priemer.“

Silný týždne predajnosti zažil aj Kaufland, kde bola Krtkova torta od 2. apríla dokonca v akciovej cene za 2,39 €. Zástupcovia reťazca nás však informovali, že zásoby produktu Krtkova torta sú na predajniach a v centrálnom sklade k dispozícii. „Žiaľ, výpadok mohol vzniknúť skôr z nedoplnenia tovaru na regáli,“ zakončili.

Domov
Zdieľať
Diskusia