Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2019, 15:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vyhladovaný slon Dumbo musí pre zábavu tancovať turistom. Desiatky tisíc ľudí už podpísali petíciu proti týraniu

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Smutné zábery zo zoologickej záhrady v Thajsku rozčúlili ochrancov zvierat aj bežných ľudí.

Na viacerých miestach v Ázii máš možnosť zajazdiť si na slonoch, alebo si pozrieť zábavnú šou týchto zvierat priamo v zoologickej záhrade. Množstvo turistov takúto možnosť využíva, lenže za vystupujúcimi slonmi sa skrývajú smutné príbehy. Jeden z nich najnovšie odhalila organizácia Moving Animals, ktorá zašla do zoologickej záhrady v thajskom Phukete.

Jej zástupcovia tam narazili na partiu slonov čeliacu každý deň krutému zaobchádzaniu zo strany chovateľov. Zvieratá musia vystupovať pred turistami, ktorí veselo platia peniaze za to, že slony tancujú, hrajú na harmonikách a kývajú hlavou zo strany na stranu do hudby, ako keby si užívali divokú párty, píše aj The Independent.

Organizácia si však všimla slony, a najmä jednu samicu, ktorú pomenovala veľavravne Dumbo, ako prejavuje znaky úzkosti a strachu, keď vystúpenie skončilo.

Medzitým slonom vkladajú turisti so smiechom do chobotov peniaze ako všimné pre chovateľov, čo ochrancov zvierat nahnevalo natoľko, že vytvorili petíciu s cieľom presunúť Dumba do rezervácie, kde by mohol žiť voľne a slobodne. Svoj názor môžeš vyjadriť podpísaním petície na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia