Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2019, 14:47
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Messi je veľmi dobrý, no nie je to Boh, povedal pápež František o fenomenálnom futbalistovi

ŠPORT LIONEL MESSI PÁPEŽ
Uložiť Uložené

„Dobre sa naňho pozerá keď hrá futbal, no nie je to Boh.“

 Messi, alebo Ronaldo? Otázka, na ktorú neexistuje jasná odpoveď. Futbaloví fanúšikovia radi a často porovnávajú Argentínčana a Portugalčana. Obaja majú vlastný štýl hry, ktorý je svojim spôsobom výnimočný a baví divákov po celom svete.

Španielsko žije futbalom a tamojšia televízia La Sexta mala možnosť vyspovedať pápeža Františka. Zaujímalo ich, ako hlava cirkvi vníma fenomenálneho futbalistu. Argentínčana považuje bezpochyby za geniálneho futbalistu, no jeho fanúšikovia by ho nemali prezývať Boh.

Messi je veľmi dobrý, no nie je to Boh, povedal pápež František o fenomenálnom futbalistovi
Zdroj: TASR

Podľa Františka je použitie slova Boh teoreticky svätokrádež a vyzval ľudí, aby ho tak nevolali. „Nemali by toto slovo používať,“ povedal pre televíziu. Populárna prezývka je napríklad aj GOAT (skratka pre greatest of all time), fanúšikovia ju používajú predovšetkým na sociálnych sieťach. V Španielku používajú prezývku D10S – kombinácia slova dios (boh) s číslom 10, ktoré hráč nosí na drese.

„Ľudia ho môžu volať bohom v zmysle „zbožňujem ťa“, no len skutočný Boh môže byť uctievaný. Je božský s loptou na ihrisku a je to populárny spôsob, ako opísať jeho schopnosti. Je úžasné sledovať ho na ihrisku, no Boh nie je.

Pápež je známy tým, že zbožňuje futbal. Je členom klubu argentínskeho Buenos Aires San Lorenzo. S Messim sa pápež stretol v roku 2013 a údajne ho označil za najlepšieho futbalistu všetkých čias.

Domov
Zdieľať
Diskusia