Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Bearded Brothers.  
4. apríla 2019, 15:42
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Atmosféra zahraničných letovísk na Slovensku? Piešťanský Bearded Brothers WakeSoul sľubuje silné leto

Atmosféra zahraničných letovísk na Slovensku? Piešťanský Bearded Brothers WakeSoul sľubuje silné leto
Zdroj: Bearded Brothers
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Piesočná pláž, postele s obsluhou či luxusné stany. Bearded Brothers WakeSoul má pre teba prichystané nadštandardné služby.

Väčšina ľudí sa nemôže dočkať príchodu leta, keď neskoro zapadá slnko a zelenú dostanú vonkajšie terasy aj obľúbené vysedávanie pri drinkoch. O to viac sú vyhľadávané areály pri vode, ktoré nám sľubujú celodenné športové aktivity, chutné jedlo a plynulý presun na večernú párty. 

Dvaja mladí bratia z Nitry, ktorí sa nazývajú Bearded Brothers, sa rozhodli splniť si sen a vytvoriť komplex, kam by ľudia chodili za športom, relaxom, dobrou gastronómiou a neviazanou zábavou v jednom. Už 1. júna sa môžu tešiť všetci nadšenci wakeboardingu a nielen tí, pretože neďaleko Piešťan v Ratnovciach sa otvára Bearded Brothers WakeSoul, kde to bude žiť nielen cez deň, ale aj v noci. My sme sa rozhodli bratov z Nitry vyspovedať a zistiť, čo všetko na nás v areáli čaká.

V článku sa dozvieš:

  • Aké nadštandardné služby bude Bearded Brothers WakeSoul ponúkať
  • Aké novinky sú pripravené pre nadšencov wakeboardingu 
  • Prečo bude gastro hrať dôležitú úlohu
  • Aké ubytovanie bude pripravené pre zákazníkov
  • Akí známi umelci zahrajú na nočných eventoch
  • Či bude Bearded Brothers WakeSoul otvorený aj v zime
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto Zdroj: Bearded Brothers

Bearded Brothers už má nejakú minulosť za sebou. Avšak, rozhodli ste sa podniknúť odvážny krok a kúpiť veľký wakeboardový areál v Ratnovciach pri Piešťanoch, ktorý otvárate 1. júna. Aký príbeh je za týmto rozhodnutím?

Náš príbeh začal dvomi bratmi. Tak, ako aj naša prvá prevádzka, aj Bearded Brothers WakeSoul vznikol spojením šťastia a spoločného odhodlania. Prvotná myšlienka bola síce o niečo menej megalomanská, no bývalí majitelia chceli predať priestor len ako celok. Najskôr sme váhali, je to predsa projekt, ktorý vyžaduje veľkú investíciu, nielen na kúpu ale aj celkovú revitalizáciu.

Nehovoriac o množstve peňazí, ktoré sú potrebné pre realizáciu celého priestoru. Samozrejme, celý tento koncept by sa nám nepodarilo odštartovať bez úžasného tímu ľudí, s ktorými spolupracujeme. Mali sme dosť času na rozmyslenie, no aj tak sme nevedeli, čo sme si na seba ušili. Do projektu sme sa pustili s heslom – všetko alebo nič. Snažíme sa do toho vložiť maximum.

Povedali sme si, že by sme chceli priniesť na Bearded Brothers WakeSoul kvalitné jedlo a služby, čo nám tam chýbalo. Mali sme pred očami areál plný usmiatych ľudí, baviacich sa na pláži pri bazéne. Toto je presne ten podnet, ktorý nás popohnal v tom niečo zmeniť. Už dávno sme si hovorili, že aká je škoda takýchto priestorov, ktoré na Slovensku len chátrajú, aj keď majú obrovský potenciál v tom, čo môžu priniesť ľudom. Nielen zo Slovenska, ale z celej Európy.

V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto Zdroj: Beraded Brothers

Jedna z najzaujímavejších noviniek bude zóna pri bazéne, kde budú beach postele so sedačkami a obsluhou.

Komplex ponúka rôznorodú škálu aktivít aj možností na relax. Čo všetko si tu môžeme užiť?

V našom areáli chceme vytvoriť komplex pre šport, oddych, zábavu a chutnú gastronómiu. Ľudia, ktorí poznajú Bearded Brothers z Nitry vedia, že u nás je to predovšetkým o dobrom jedle. Na Bearded Brothers WakeSoule sme si pripravili zopár noviniek v podobe sushi a fresh drinkov. 

Pre nadšencov wakeboardingu a iných vodných športov pripravujeme mnoho noviniek. Ako prvé to budú nové prekážky, ktoré ozvláštnia dráhu veľkého vleku. Na vleku bude spolu až jedenásť prekážok a najviac sa tešíme na Stair box with wall. 

Ďalšia novinka bude nový vlek systém 2,0 s poolgapom, ktorý sa bude budovať v priebehu sezóny. Je to vlek určený hlavne pre nadšencov wakeskatu, ale aj pre začiatočníkov. Spomedzi vodných športov to budú paddleboardy, kajaky, kanoe, postupne chceme priniesť pre návštevníkov vodné skútre, flyboardy a vodný skákací svet. 

Novinkou bude aj piesková pláž. Jedna z najzaujímavejších bude zóna pri bazéne, kde budú beach postele so sedačkami a obsluhou, letné párty počas celého dňa, tak, ako sme zvyknutí zo zahraničia. 

Robíme to pre ľudí, ideme s kožou na trh a neskrývame sa za značkou.

V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto Zdroj: Bearded Brothers

Vravíte, že svojim zákazníkom chcete priniesť predovšetkým nadštandardné služby.Áno, myslíme si, že pravé vysvetlenie našich nadštandardných služieb pre hostí je spojenie veľkého množstva rôznych služieb u nás v jednom areáli. Je to spojenie športu, zábavy, gastronómie, relaxu, ubytovania, takže hostia môžu u nás stráviť pokojne aj niekoľko dní, bez toho, aby opustili areál.

Pôjde len o sezónnu záležitosť alebo bude Bearded Brothers WakeSoul otvorený počas celého roka?

Náš areál bude otvorený celoročne. Počas zimy bude otvorená najmä reštaurácia s barom a ubytovanie v apartmánoch, keďže pri športových aktivitách sme obmedzení nízkymi teplotami.

V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto Zdroj: Bearded Brothers

Keďže ide predovšetkým o wakeboardový komplex, čo všetko bude pripravené pre nadšencov tohto športu?

Spolu budú mať jazdci k dispozícii jedenásť prekážok, dva vleky, vlastnú riders zónu. Všetky naše prekážky sú zverejnené na našom webe beardedbrothers.sk, ale medzi tie najzaujímavejšie novinky patrí hlavne stair box with wall, funbox, a dva nové kickre veľkosti L.

Vlek systém 2,0, ktorý bude postavený na vedľajšej zátoke, bude spolu s poolgapom tvoriť perfektný priestor pre wakeskate a nováčikov. Do budúcnosti pripravujeme nové prekážky aj na vlek 2,0, aby sme to wakeskaterom trošku spríjemnili a hlavne obzvláštnili. Ťahať sa bude vždy až do súmraku a plánujeme aj nočné jazdy. Po jazdení čaká na každého vytrvalca otvorená reštaurácia a bar až do nočných hodín.

Každý stan je vybavený komfortnou posteľou, zaujímavými dekoráciami a doplnený o romantický výhľad na zátoku. 

A čo ľudia, ktorí nemajú záľubu vo wakeboardovaní?

Hostia, ktorí nie sú wake pozitív, môžu využiť iné športové aktivity, ktoré ponúkame. Samozrejme, môžu sa u nás aj zrelaxovať, dobre najesť, poleňošiť na pláži alebo si naplno vychutnať zábavu pri bazéne.

V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto Zdroj: Bearded Brothers

Budú sa tam vedieť hostia aj ubytovať?

Pre hostí je pripravené ubytovanie v podobe Glampingu s kapacitou 80 hostí. Je to u nás menej tradičná forma ubytovania v štýlových veľkých stanoch v bohémskom dizajne. Nehľadajte za tým však klasické spanie v spacákoch. Každý stan je vybavený komfortnou posteľou, zaujímavými dekoráciami a doplnený o romantický výhľad na zátoku. 

Počas leta budú dokončené aj naše apartmány, ktoré budú situované na opačnej strane zátoky odkiaľ je krásny výhľad na celý areál. Apartmánov bude 25 s kapacitou cez 70 hostí. Pre hostí, ktorí majú radi väčšie spojenie s prírodou, je možnosť campingu v zóne na konci našej zátoky.

Ako ste spomínali, bude to aj o dobrom jedle. Na čo sa teda môžeme tešiť v ponuke reštaurácie?

V našom jedálnom lístku máme hlavne burgre, ktoré sú pripravované z čerstvých surovín, taktiež hot-dog a tacos. Tieto jedlá tvoria gro Bearded Brothers. Samozrejme, náš lístok bude doplnený aj o fresh letné šaláty a limitované ponuky špeciál burgerov. Najväčšia novinka bude pre našich hostí sushi, ktoré však budeme zatiaľ ponúkať formou predjedla alebo malého snacku. Ľudia, ktorí nás poznajú vedia, že naše reštaurácie a prevádzky sú naším obrazom, preto im dávame jedlo a služby tak, ako ich máme radi.

Pripravujeme niekoľko hlavných eventov. Najviac sa tešíme na koncert Kontrafaktu, ktorý bude v júli.

Chcete sa vaším projektom priblížiť k podobnému konceptu na Slovensku?

S chalanmi z Bratislavy sa nechceme pretekať ani si konkurovať. Práve naopak, plánujeme spoločné akcie a športové udalosti. Veľmi im vďačíme aj za pomoc, ktorú nám poskytujú práve teraz pri budovaní nášho areálu. Naše koncepty sú veľmi odlišné, aj keď sú spojené cez wakeboarding.

Našou filozofiou je, aby sme boli zapamätateľní a hlavne, aby sme poskytli návštevníkom zážitok. Chceme, aby sa ľudia ku nám vracali kvôli nám, kvôli službám a kvôli prístupu, ktorý u nás nájdu. To je pre nás najdôležitejšie. Robíme to pre ľudí, ideme s kožou na trh a neskrývame sa za značkou. To nás odlišuje od ostatných.

V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto
V noci zahrá Kontrafakt, cez deň si ľudia budú užívať pri bazéne a na pláži. Pieštanský WakeSoul sľubuje silné leto Zdroj: Bearded Brothers

Je v okolí Piešťan silná wakeboardová komunita? 

Piešťany a okolie sú na Ratnovskej zátoke vychovávaní. Areál vodného lyžovania (tak sa kedysi volal) tu stojí už viac ako 18 rokov. Vďaka tomu má tento typ športu naozaj veľa priaznivcov. U mnohých je to dokonca z generácie na generáciu. Sú tu rodiny, ktoré nám pomáhajú, pracujú u nás, ich deti u nás jazdia. Zmena, ktorá nastane je pre ľudí príjemná a tešia sa, že wake znovu ožije.

Budú sa tam konať aj večerné koncerty či nočné eventy?

Plánujeme organizovať nočné, ale aj denné párty. Veľmi sa tešíme na našu otváračku, ktorá bude 1. júna 2019, na ktorú týmto všetkých pozývame. Bude to skvelá show spojená s hudbou a vystúpením rôznych art umelcov.

Pripravujeme niekoľko hlavných eventov. Najviac sa asi ale tešíme na koncert domácich – Kontrafakt, ktorý bude u nás v júli. Prioritou však pre nás bude, vytvoriť komunitu nielen ľudí, ktorí sa radi chodia baviť v noci, ale užijú si najmä slnko, hudbu a atmosféru cez deň.

Viac info sleduj na ich web stránke a Instagrame

Domov
Zdieľať
Diskusia