Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2019, 13:41
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Stále nevieme, v akých dresoch budeme hrať. Hrozí nám na vlastných MS v hokeji blamáž?

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Politici „zamiešali“ kartami a nie je jasné, aké dresy si naši reprezentanti oblečú.

Hokejový sviatok, na ktorý sa teší každý pravý fanúšik. Tento rok sú majstrovstvá sveta v hokeji výnimočné, odohrajú sa totiž na Slovensku. Náš národný tím bude bojovať o postup v Košiciach, v Bratislave bude hrať zasa česká reprezentácia.

Majstrovstvá sveta v hokeji 2019 sa konajú 10. až 26. mája 2019. V obchodoch sa objavujú vlajočky, dresy a množia sa súťaže o lístky. Stále však nevieme, v akých dresoch budeme hrať.

Hrozí nám na vlastných MS v hokeji blamáž? Stále nevieme, v akých dresoch budeme hrať
Hrozí nám na vlastných MS v hokeji blamáž? Stále nevieme, v akých dresoch budeme hrať Zdroj: TASR

Za všetko môže politika. Začalo to už niekedy v septembri, nové logo sa nepáčilo predovšetkým strane SNS. Tlak zo strany štátu nakoniec dopadol tak, že dnes nie je isté, v akých dresoch naši hokejisti nastúpia. Je tiež vysoko pravdepodobné, že budeme musieť meniť dresy v priebehu šampionátu.

Zákon, ktorý „prikazuje“ slovenskej reprezentácii obliekať dres so štátnym znakom, bude platný od 15. mája. Zmena zákona sa zrejme nebude týkať len hokejistov, ale napríklad aj futbalistov. 

Hrozí nám na vlastných MS v hokeji blamáž? Stále nevieme, v akých dresoch budeme hrať
Hrozí nám na vlastných MS v hokeji blamáž? Stále nevieme, v akých dresoch budeme hrať Zdroj: TASR

„Už je to predrokované a dohodnuté so slovenskou reprezentáciou, ktorá bude mať po tomto termíne už dresy so štátnym znakom,“ citujú noviny.sk podpredsedu SNS Jaroslava Pašku.

Slovenský hokejový zväz je zmätený. „Naši právnici musia celú novelu, ale aj celú situáciu zanalyzovať a následne rozhodneme o ďalších postupoch,“ povedal Peter Jánošík zo Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Zväz chcel vďaka novému logu získať peniaze za predaj oficiálnych produktov. Financie plánovali použiť na rozvoj hokeja na Slovensku. Vo svete, a to nielen vo futbale, je trendom mať vlastné logo – kluby či zväzy budujú vlastnú identitu a môžu zo značky profitovať. 

Odporúčané
Slovenská hokejová reprezentácia by mohla za nové dresy a logo prísť o peniaze od štátu. Nevyhovuje trojvršie s hokejkami Slovenská hokejová reprezentácia by mohla za nové dresy a logo prísť o peniaze od štátu. Nevyhovuje trojvršie s hokejkami 21. septembra 2018, 11:58
Domov
Zdieľať
Diskusia