Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 10:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tisícky Slovákov smútia nad vyrúbanou Malou Fatrou. Príspevok ukazuje, čo sme si narobili s vlastnou prírodou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na facebookovej stránke Tatry sa objavil smutný príbeh.

Na Facebooku funguje stránka Tatry, kde sa za roky jej aktivity nazbieralo cez 140-tisíc fanúšikov. Slováci vždy hrdo vyhlasujú, ako sú na svoju prírodu hrdí, lenže situácia je oveľa desivejšia, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Naše lesy si ničíme a rúbeme tak rýchlo, ako sa len dá, čo si už všimli aj v Bruseli a Európska komisia proti nám musela začať konať, pretože Slováci si očividne vzácne lesy vážiť a ochrániť nedokážu.

Spomínaná facebooková stránka nedávno zverejnila veľavravný príspevok. Napísal ho Ivan Mahdík a fotografie zase zaznamenal Nino Sadob, keď sa boli prejsť v Malej Fatre. Opísali, čo zažili, keď dorazili do Vrátnej, kde kedysi trávili svoje detstvo, ale dnes už by si tam bohatý lesný porast nenašiel.

Niektoré úseky našej vzácnej prírodnej oblasti z prechádzok ku chate na Grúni či z výstupu na Stoh v týchto mužoch vzbudili spomienky a najmä hnev so smútkom. Kedysi krásna časť Slovenska dnes pripomína vykynoženú mesačnú krajinu, kde sme vyrúbali čo sa len dalo.

Ako Ivan Mahdík skonštatoval v príspevku, za všetkým treba hľadať peniaze. Nerozumie, ako môžu turisti veselo platiť tisíce eur za dovolenku v Tatrách či Malej Fatre, keď ju celú presedia v hoteli a na prechádzky kašlú. A možno tomu aj rozumie, pretože dnes by z prechádzky mohla byť vyrúbaná nočná mora. Príspevok zožal na sociálnej sieti veľký úspech, pretože ho zdieľalo viac ako 3,7-tisíc ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia