Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2019, 14:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Otec so synom surovo zabili spiacu medvedicu s mláďatami. Tie zabalili do igelitky, zo zbabelého činu sa veselo radovali

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nechutný prípad z Aljašky bol zachytený na kameru.

V januári sme ťa informovali o krutosti otca zo synom z americkej Aljašky. Spoločne sa minulý rok vydali na lov zvierat, nasadili si lyže, vzali zbrane a napokon narazili na medvediu noru. V nej spala medvedica so svojimi mláďatami, čo sa otcovi Andrewovi Rennerovi so synom Owenom pozdávalo.

Na ostrove Esther Island samozrejme nemali akékoľvek povolenie na odstrel medveďa, čo im nevadilo. Spiacu medvedicu zastrelil syn Owen, otec Andrew potom svojou puškou dorazil mláďatá. Keď bol ohavný čin dokonaný, tľapli si a vyhlásili, že zastreleného medveďa nikto nikdy nespojí práve s nimi. Vtedy netušili, že medvedica bola súčasťou výskumu a nad jej norou všetko zaznamenala špeciálna kamera.

Odporúčané
Otec so synom bezcitne zabili spiacu medvedicu a potom dorazili aj jej mláďatá. Vo väzení skončia na smiešnych pár mesiacov Otec so synom bezcitne zabili spiacu medvedicu a potom dorazili aj jej mláďatá. Vo väzení skončia na smiešnych pár mesiacov 24. januára 2019, 14:02

Video z kamery spočiatku nebolo zverejnené, ale na YouTube ho napokon pred pár hodinami zavesila organizácia The Humane Society of the United States. Záznam zverejnili aj z dôvodu, že súd vymeral otcovi len trojmesačný trest vo väzení, zatiaľ čo syn Owen dostal 30-dňovú podmienku. 

Ľudia mali pocit, že ide o výsmech spravodlivosti, pretože obaja sa dva dni po skutku vrátili na miesto, aby po sebe poupratovali stopy. Mláďatká zbalili do igelitky a odviezli preč, snažili sa pozbierať pozostatky po nábojoch a zahladiť všetko, čo by ich mohlo s medveďom spájať.

O kamere netušili ani vtedy. Dnes tak majú všetci známi aj ľudia z opačného konca sveta možnosť presvedčiť sa o krutosti týchto dvoch mužov, keď ich už súd len buchol po prstoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia