Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2019, 11:06
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Baby AMG prichádza v priestrannejšom balení. A 35-kový sedan má slušných 306 koní

Baby AMG prichádza v priestrannejšom balení. A 35-kový sedan má slušných 306 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-A-35-4MATIC-Saloon-AMG-speeds-things-up-by-expanding-the-compact-car-family.xhtml?oid=42893022&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=0" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Druhý karosársky variant triedy A dostal ostrú verziu AMG.

Minulý rok nám Mercedes-Benz predstavil vôbec najmenší a cenovo najdostupnejší model s rukopisom AMG. Reč je o modeli A 35, ktorý sa stáva vstupnou bránou do sveta brutálnych počinov z Affalterbachu. Nie je tajomstvom, že zďaleka nejde o posledné slovo a už v sklonku nasledujúcich mesiacov spoznáme ešte silnejšie verzie, konkrétne A 45 a A 45 S. 

Ešte predtým však Nemci predstavujú 35-ku v karosérii sedan. V uplynulých hodinách totiž prišil na svet model Mercedes-AMG A 35 4Matic sedan, teda variant s trojpriestorovou karosériou. Aj tu sme svedkami masívnejších nárazníkov, masky chladiča, kde je dvojitá lamela či dvojice koncoviek výfuku. Vpredu si miesto našli až 350-milimetrové brzdové kotúče, zatiaľ čo vzadu 330.

Exteriér samozrejme obohatil masívnejší bodykit doplnený o príplatkový aero paket. Základom sú 18” disky, za príplatok je možné siahnuť po 19-kach, adaptívnych tlmičoch či ešte hlučnejšom výfukovom potrubí AMG Performance.

fds
fds Zdroj: media.daimler.com

V interiéri dominujú dve 10,25" obrazovky, zaujmú pritom aj športové vychytávky − špičkový MBUX vie merať časy na okruhoch či analyzovať akceleráciu, preťaženie alebo brzdenie. Zaujímavosťou je prepracovaný head-up displej, ktorý spolupracuje s infotainmentom a vodičovi dokáže premietať ideálnu stopu na vybraných svetových okruhoch. 

Ak sa pýtaš na rázvor karosérie, tak ten je v porovnaní s hatchbackom identický, verzia sedan ale ponúka viac miesta pre zadných cestujúcich – nad ich hlavami je o 24 milimetrov viac miesta, zatiaľ čo batožinový priestor má o 50 litrov viac, čiže 420 litrov.

Pod kapotou sa samozrejme nachádza preplňovaný 2-litrový agregát, ktorý ponúka výkon až 225 kW / 306 koní a 400 Nm. Vďaka pohonu 4Matic a 7-stupňovej prevodovke následne dokáže 35-kový sedan akcelerovať na stovku za 4,8 sekundy a uháňať rýchlosťou až 250 km/h.

Domov
Zdieľať
Diskusia