Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2019, 10:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za smiešnych 60 € môžeš vlastniť vilu v krásnom talianskom mestečku. Jej hodnota pritom atakuje 250 000 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Stredoveké mestečko ponúka dokonalé prostredie na relaxáciu.

Trh s nehnuteľnosťami momentálne nevyzerá v menších talianskych mestečkách a dedinkách najlepšie. V médiách sa pravidelne objavujú články o iniciatívach tamojších starostov, ktorí chcú prilákať nových obyvateľov a ponúkajú nehnuteľnosti za smiešne ceny. Ak však nešéfuješ dedinke a chceš svoju nehnuteľnosť v malom talianskom sídle predať na bežnom trhu, nejde o najľahšiu záležitosť.

Odporúčané
Talianska dedinka ti zaplatí 9 000 €, ak sa do nej presťahuješ. Na úpätí Álp nájdeš malebný raj na Zemi Talianska dedinka ti zaplatí 9 000 €, ak sa do nej presťahuješ. Na úpätí Álp nájdeš malebný raj na Zemi 3. februára 2019, 12:38

Na vlastnej koži sa o tom presvedčil jeden Brit s priezviskom Abott, ktorý vilu v stredovekom mestečku Carapelle Calvisio predáva už niekoľko mesiacov. Záujem? Takmer žiadny. Vila síce má hodnotu približne 250-tisíc eur, lenže v takom malom mestečku nie je záujem o nehnuteľnosti veľký, pretože väčšina ľudí vníma taliansky vidiek za stratu peňazí.

Abott preto vytvoril vlastnú lotériu. Za 60 € si môžeš kúpiť jeden zo 6 000 lístkov, vďaka ktorým môžeš vyhrať celú vilu. Pred pár dňami už Brit oznámil, že predal cez 3 000 lístkov a potrebuje ešte o tisíc viac, aby na predaji zarobil viac ako je hodnota domu. Je zrejmé, že ak bude záujem ľudí pokračovať v nastolenom trende, skutočne dom predá vo veľkom štýle.


Win a house in Italy from Julian Civiero on Vimeo.

Trojposchodovú vilu s tromi spálňami samozrejme vyhrá jeden záujemca, zatiaľ čo človek, ktorého vyžrebuje ako druhého bude domov odchádzať o viac ako 10-tisíc eur bohatší. Ani nasledujúci piati účastníci súťaže nebudú smutní, pretože Abott im pošle balíček talianskych dobrôt. Čas na vstup do súťaže máš do konca septembra či do vypredania lístkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia