Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2019, 10:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rus chcel zdrogovaného orangutana prepašovať v kufri. Mal skončiť ako domáce zvieratko

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ruský turista skončil v rukách polície.

Jeden muž z Ruska si myslel, že mu colníci umožnia prepašovať do rodnej krajiny zdrogovaného orangutana. Na letisko v Indonézii ho na bezpečnostnej kontrole zastavili, keď zbadali, že si so sebou chcel zobrať príručnú batožinu, ktorej vrchná časť bola prelepená. Keď batožinu otvorili, našli v nej malého orangutana. Andrei Zhestkov však nerozumel tomu, prečo ho colníci zadržali.


Na letisku vysvetľoval, že orangutana neukradol, ale priniesol mu ho kamarát, ktorý ho mal kúpiť na jednom z tamojších trhov. Orangutan ho mal stáť 3-tisíc dolárov a plánoval si ho zobrať domov, aby z neho spravil exotického domáceho miláčika. Vraj ho nechcel predať, len ho chovať doma spoločne s niekoľkými plazmi, ktoré mu colníci tiež našli v batožine.

Úrady médiám vysvetlili, že Rus sa na cestu lietadlom patrične pripravil. Nakúpil detský sunar a lieky proti alergii, nakŕmil nimi orangutana, čím ho chcel prinútiť, aby zaspal a celú cestu prežil bez problémov. Samozrejme, orangutan je chráneným živočíšnym druhom, kvôli čomu by Rus mohol skončiť vo väzení až na 5 rokov.


 


Domov
Zdieľať
Diskusia