Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 14:40
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Psychologický teror aj desivá atmosféra. Us je horúcim kandidátom na horor roka!

Psychologický teror aj desivá atmosféra. Us je horúcim kandidátom na horor roka!
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Najnovší projekt režiséra a scenáristu Get Out vnadí na úžasný zážitok.

Na hororový thriller Us sa už poriadne tešíme. Get Out z roku 2017 máme v redakcii veľmi radi a veríme, že sa režisér a scenárista Jordan Peele prevedie vo výbornom svetle aj v prípade jeho nadchádzajúceho projektu. Veľkú nádej na kvalitnú snímku však vzbudzujú aj doposiaľ zverejnené ukážky, ktoré vyzerali nesmierne lákavo.

No a inak tomu nie je ani teraz, teda po zhliadnutí ďalších nových záberov. Tie tvorí napríklad medzinárodný trailer, krátky televízny spot, dvojica klipov či pohľad do zákulisia. Všetky ukážky pritom opäť vnadia na premyslenú psychologickú hru, ktorá ale určite neskĺzne do vôd lacného hororu plného účelového násilia.

Práve naopak. Divák sa zrejme dočká ďalšieho silného zážitku, ktorý bude desiť skvele budovanou atmosférou a donúti ho zapojiť aj mozgové závity. Koniec koncov, presvedč sa sám.

Čo sa samotného príbehu týka, ten nás zavedie do domu na pláži, kde budeme sledovať matku (Lupita Nyong'o), otca (Winston Duke) a ich dve deti počas letných prázdnin. Dovolenkovú atmosféru ale naruší príchod nezvaných hostí, s ktorými rozhodne nie je niečo v poriadku. Ide totiž o akýchsi dvojníkov ústrednej rodiny. Títo však majú zbrane a neváhajú ich použiť.

Za scenárom aj réžiou stojí už vyššie spomínaný Jordan Peele a ďalej si vo filme zahrá napríklad aj Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon či Duke Nicholson. Premiéra snímky Us je u nás naplánovaná na 28. marca (březen) 2019 a pokiaľ sa chceš o nej dozvedieť viac, klikaj sem.

Psychologický teror aj desivá atmosféra. Us je horúcim kandidátom na horor roka!
Zdroj: Universal Pictures/Cinemart
Domov
Zdieľať
Diskusia