Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2019, 12:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Máme v 8. sérii Game of Thrones očakávať ďalšie nepríjemné časové skoky?

Máme v 8. sérii Game of Thrones očakávať ďalšie nepríjemné časové skoky?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Precestovať polovicu krajiny za desatinu času síce urýchli vývoj deja, ale taktiež nahnevá množstvo fanúšikov.

Pokiaľ si pozorne sledoval 7. sériu fantasy Game of Thrones, určite si postrehol hneď niekoľko nepochopiteľných časových skokov, kedy hlavné postavy dokázali precestovať značne dlhú trasu za nereálny časový úsek. Odborníkom na takzvaný „fast travel“ bol v tomto ohľade najmä eunuch Varys. S tým by mal byť ale vo finále koniec.

Podľa portálu IndieWire citujúceho scenáristu Davea Hilla by k niečo takému už v rámci 8. série dochádzať určite nemalo. „Samozrejme, netúžite po žiadnom druhu negatívnej kritiky. Ale so všetkými faktormi, s ktorými sme pracovali na prípravu 8. série, sme museli udalosti v epizódach urýchliť,“ vyjadril sa ospravedlňujúc scenárista Hill.

Scenáristi Game of Thrones prezradili, či máme v 8. sérii očakávať časové skoky
Scenáristi Game of Thrones prezradili, či máme v 8. sérii očakávať časové skoky Zdroj: HBO

Podobným spôsobom na tému nazerá aj scenárista a producent Bryan Cogman. Ten sa pre Entertainment Weekly zveril, že zrýchlenie presunu postáv po mape Westerosu vzniklo na báze spoločného rozhodnutia.

Rovnako ako ostatní tvorcovia, aj showrunner Dan Weiss počul o kritike fanúšikov voči nelogickým časovým skokom, ale rozhodol sa jej nevenovať veľkú pozornosť. Radové internetové vyjadrenia totiž podľa neho môžu predstavovať len malé percento nespokojných divákov, a keby sa v niečom takom začal ako tvorca rýpať, mohol by sa „zblázniť“.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Podčiarknuté a zhrnuté, seriálový štáb si bol časových skokov vedomý, išlo o ich spoločné rozhodnutie, no minimálne podľa jedného zo scenáristov sa niečoho podobného už našťastie vo finále nedočkáme. Prvý diel 8. série HBO vypustí 14. apríla 2019. Viac info nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia