Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2019, 23:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zuzana Čaputová zvíťazila v prvom kole prezidentských volieb

ZAUJÍMAVOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Kandidátka na prezidentku vedie v boji o prezidentské kreslo.

Dnes 16. marca nás na Slovensku čakali prezidentské voľby. Kampaň prebiehala niekoľko mesiacov, bola intenzívna a napokon o budúcej hlave štátu rozhodovali občania. Po prvom kole nás s najväčšou pravdepodobnosťou čaká druhé kolo, ktoré sa odohrá 30. marca.

Odporúčané
Zuzana Čaputová: Chcem byť prezidentkou pre všetkých – ženy, mužov, Slovákov, ale i národnostné menšiny (Rozhovor) Zuzana Čaputová: Chcem byť prezidentkou pre všetkých – ženy, mužov, Slovákov, ale i národnostné menšiny (Rozhovor) 13. marca 2019, 18:28

Po predĺženom moratóriu sme netrpezlivo očakávali prvé priebežné výsledky volieb, z ktorých sme sa krátko po 23:15 dozvedeli, že Zuzana Čaputová výrazne dominuje.

Po ďalšej priebežnej aktualizácii sčítaných okrskov sme zistili, že Zuzana Čaputová sa stala víťazkou prvého kola. Po spočítaní 40,06 % okrskových zápisníc viedla Čaputová s 39,08 % hlasov, na druhom mieste sa udržiaval Maroš Šefčovič s 18,85 %, tretí bol zase Štefan Harabin so 14,58 %. Výsledky budeme priebežne aktualizovať.

Po spočítaní 99,75 % okrskových zápisníc

Zuzana Čaputová - 40,53 %
Maroš Šefčovič - 18,66 %
Štefan Harabin - 14,35 %
Domov
Zdieľať
Diskusia