Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2019, 14:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Africkí školáci z Kene zaspievali našu tradičnú slovenskú pesničku Tancuj, tancuj, vykrúcaj

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Deti zo školy v Keni si slovenské tradície obľúbili.

Keď Slovensko a Česko oslavovali 100. výročie založenia nášho spoločného štátu v roku 1918, k tejto milej ceremónii sa v ďalekej africkej Keni pridali aj deti zo St. Philip Neri Primary School.

Spoločne si vtedy zaspievali československú hymnu a aj keď nemajú k našej vlasti prakticky žiadne priame spojenie, s úsmevom na tvári nám predviedli našu národnú hymnu možno presvedčivejšie ako množstvo Slovákov priamo na Slovensku.

Pri príležitosti návštevy prvej dámy Kene Margaret Kenyatta v miestnej nemocnici Mater Misericordiae Hospital, kde ju pozvalo naše veľvyslanectvo, aby sa stretla s lekármi a zdravotnými sestrami, ktoré podporujeme my v rámci nášho rozvojového programu SlovakAid, si deti zo základnej školy opäť pripravili vystúpenie.

Tentokrát nespievali hymnu, ale rovno sa pustili do ľudovej pesničky Tancuj, tancuj, vykrúcaj, vykrúcaj a svoju šou si patrične užili. Ako píšu ľudia v komentároch pod videom, slovenčina afrických detí je často čistejšia ako mnohých Slovákov, a tak si zaslúžia uznanie, pretože náš jazyk rozhodne nepatrí medzi tie najľahšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia