Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. marca 2019, 9:58
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Virgil Abloh a IKEA už onedlho vydajú rad bytových doplnkov. Koľko budú stáť Off-White vankúš či koberec?

Virgil Abloh a IKEA už onedlho vydajú rad bytových doplnkov. Koľko budú stáť Off-White vankúš či koberec?
Zdroj: IKEA x Virgil Abloh
MÓDA IKEA VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Poznáme predpokladané ceny a dátum vydania dlho očakávanej zbierky doplnkov do bytu.

S očakávanou kolaboráciou medzi ghansko-americkým módnym návrhárom Virgilom Ablohom a švédskym nábytkárskym gigantom IKEA, o ktorej sme ťa informovali už pred takmer rokom, to konečne vyzerá tak, že sa po mnohých mesiacoch dočkáme jej oficiálneho vydania a uvedenia do predaja.

Netradičná kolekcia so švédskym názvom MARKERAD, čo v preklade znamená označený, obsahuje očakávaný rad nábytku a bytových doplnkov, ktoré využívajú rozpoznateľné prvky a označenia, nachádzajúce sa na väčšine produktov navrhnutých značkou Off-White, vrátane tradičných citátov s úvodzovkami, produktových kódovaní či katalógových dátumov.

Po predstavení jednotlivých kúskov počas minuloročného parížskeho pop-up eventu či livestreamu na oficiálnom YouTube kanáli IKEA, v rámci ktorého Virgil spoločne so zástupcom nábytkárskej spoločnosti okomentoval avizovanú kolekciu sa na verejnosť konečne dostali už aj predpokladané ceny.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Streetwear (@nothype_es),

Na prekvapenie je zbierka pomerne dostupná, čo je u Off-White celkom neobvyklé. Napríklad ručne tkaný červený koberec s výstižným nápisom "BLUE" by mal podľa všetkého stáť 260 dolárov a na perzský štýl vytvorený modrý koberec s veľkým ironickým nápisom "KEEP OFF" by mal dostať cenovku 150 amerických dolárov.

Odporúčané
Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman 30. novembra 2023, 14:30

Takisto klasická modrá frakta IKEA taška, ktorú Virgil prerobil na papierovú hnedú s veľkým nápisom "SCULPTURE" ťa dokonca vyjde len na 15 dolárov. Za zmienku stojí aj drevená stolička doplnená o malý červený trojuholníkový držiak, ktorý má estetický prvok s funkciou podložky. Tie by mali dokopy stáť 80 dolárov.

Tieto ceny však zatiaľ oficiálne nepotvrdil ani Virgil, a rovnako ani IKEA, takže je stále otázne, či budú takto koncipované aj v deň vydania.

Celá zbierka nábytku a bytových doplnkov by sa mala už definitívne dostať do predaja v priebehu tohto roka, no jej oficiálny dátum vydania je ešte stále neznámy. Špekuluje sa však o máji 2019. O spustení dlho očakávanej kolaborácie ťa však učite budeme včas informovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia