Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2019, 16:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ťažko chorú pacientku nechali po operácii v Leviciach ležať na chodbe. Tisíce Slovákov pobúrila fotka z polikliniky

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKÉ NEMOCNICE ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

O situáciu v Leviciach sa už začala zaujímať aj televízia.

Na slovenskom internete sa v uplynulých 24 hodinách začala šíriť fotografia z Nemocnice s poliklinikou v Leviciach. Najskôr sa objavila na portáli Modrý koník, odkiaľ ju zdieľala jedna užívateľka na Facebook a odtiaľ sa záber šíril raketovou rýchlosťou.

Fotografia zachytáva nemenovanú pani, ktorá mala byť po operácii žalúdka. Trpí však niekoľkými vážnymi diagnózami ako rakovina lymfatických uzlín, lenže poliklinike ani tieto diagnózy očividne neprekážali, keď ju umiestnili aj s posteľou na chodbu. Svokra po operácii teda nebola preložená do izby, kde mohla oddychovať, ale ako ukazuje fotografia, ležala na posteli za obyčajným nemocničným paravánom.

Nielenže tam nemala žiadne súkromie, ale na chodbe bol podľa jej nevesty prievan a posteľ bola dokonca umiestnená hneď oproti vchodovým dverám. Za posledný deň preto príspevok zdieľalo cez 5,5-tisíc Slovákov, a tak sa o prípad začali zaujímať aj médiá.

Ako napísala samotná nevesta, ktorá fotku urobila, do nemocnice prišiel štáb televízie Joj a na druhý deň ráno bola napokon svokra preložená na izbu. Avšak, ako si nevesta všimla po príchode do nemocnice, svokra síce bola presunutá, lenže na jej miesto bol preložený iný pacient po operácii.

Odporúčané
Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár 6. februára 2024, 9:30

My sme kontaktovali aj samotnú polikliniku a článok aktualizujeme, keď získame odpovede na naše otázky o tom, prečo vlastne bola posteľ s pacientkou umiestnená na chodbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia