Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2019, 18:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena si chcela urobiť selfie s jaguárom, tak mu vliezla do výbehu v zoo. Zviera ju hneď napadlo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V zoologickej záhrade v americkej Arizone museli riešiť bizarný prípad.

Zoologické záhrady mnohí z nás vnímajú rozporuplne. Na jednej strane dokážu v kritických prípadoch zvieratám pomôcť, keď niektoré z nich nemajú šancu na návrat do voľnej prírody, inokedy však držia divoké zvieratá v malých výbehoch a klietkach.

Každopádne však zoologické záhrady vznikli na to, aby sme sa mohli zvieratami pokochať bez ohrozenia a nebezpečenstva, čo však nepochopila žena po tridsiatke, ktorá sa prechádzala po zoo v americkom štáte Arizona.

Vo Wildlife World Zoo neďaleko mesta Phoenix, kde nájdeš cez 600 druhov živočíchov aj zábavný park, sa jej zapáčil čierny jaguár. Mačkovitá šelma samozrejme nie je zvieraťom, ktoré by si mohol chovať doma, a tak je v zoologickej záhrady od návštevníkov oddelená bariérou.


Žena napriek tomu bariéru nerešpektovala, preliezla ju a chcela si s jaguárom urobiť selfie. Keď si ju šelma všimla, priskočila k nej a napadla ju, čo vyvrcholilo hlbokými škrabancami najmä na rukách. Okoloidúci návštevníci sa jaguára snažili odplašiť fľašou vody, čo sa podarilo a ženu vytiahli.

Bola prevezená do nemocnice, kde lekári skonštatovali, že nie je v ohrození života, ale za svoju hlúposť bude pykať. Na jazvy od jaguára bude spomínať do konca života.

Šéf zoo sa pre miestnu televíziu vyjadril, že bariéra je medzi ľuďmi a šelmou z logického dôvodu, a tak zviera nebude nijak potrestané. Zvláštne je, že za posledné mesiace napadlo už druhého človeka, pričom aj prvá osoba preliezla bariéru.

Domov
Zdieľať
Diskusia