Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2019, 18:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slováci v uliciach hodnotia Zayov, Egov aj Glebov rap. Koho si pomýlili s Rytmusom?

HUDBA
Uložiť Uložené

Čo počúvajú ľudia na bratislavskej hlavnej stanici? Tentokrát to, čo sme im pustili z repráku, aby zhodnotili výkony slovenských raperov.

Naša obľúbená séria Čo počúvaš? je pravidelným zdrojom inšpirácie, vďaka ktorému zároveň mapujeme, ako sa mení hudobný vkus Slovákov v jednotlivých mestách počas rôznych ročných období. Tentokrát sme sa rozhodli koncept trochu pozmeniť a namiesto otázky, čo obyvatelia Bratislavy počúvajú, sme im čosi pustili. 

Konkrétne nás zaujímalo, či a do akej miery sa vyznajú v novej vlne slovenského rapu, resp. skôr jeho reprezentantoch. Šajmo sa teda vybavil reproduktorom a vyrazil na hlavnú stanicu, čo nám v tej chvíli prišlo ako skvelý nápad. Do pozorovania sme vybrali skladby od Zaya, Gleba či Sameya a samotné reakcie okoloidúcich určite stoja za pozornosť.

Niektorí mali problém rozoznať žáner, iní interpretov a našli sa aj takí, ktorí sa s touto tvorbou absolútne nestotožňovali. Viac sa už ale dozvieš vo videu, kde uvidíš aj ľudí z rôznych vekových kategórií. 

Domov
Zdieľať
Diskusia