Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2019, 15:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zomrel najsmutnejší slon na svete, ktorý strávil 43 rokov osamote a izolácii v zoologickej záhrade

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Slonica Flavia neprežila plnohodnotný život.

Životy divokých zvierat v zoologických záhradách často končia smutne. Nedávno sme navštívili zoo v Bojniciach, kde sme sa zamerali aj na slony. Nemajú v našej krajine síce dokonalé prostredie na život, ale aspoň tam spolu nažívajú dve zvieratá spoločne.

Odporúčané
Trápia sa slony v bojnickej ZOO? Majestátne stvorenia sme navštívili v mínusových teplotách Trápia sa slony v bojnickej ZOO? Majestátne stvorenia sme navštívili v mínusových teplotách 23. januára 2019, 11:28

Príbeh slonice Flavie zo španielskej zoologickej záhrady v meste Cordoba však nebol ani zďaleka taký pozitívny. Slony sú spoločenské zvieratá, ktoré najradšej trávia čas vo svojich čriedach, lenže Flavia bola vo veku troch rokov odtrhnutá od skupiny, kde vyrastala, a umiestnená do zoologickej záhrady.

Nanešťastie, nemala tam žiadneho slonieho spoločníka, a tak prežila smutný život. Svetové médiá a najmä ju dokonca označovali za najsmutnejšieho slona na celom svete, pretože 43 rokov prežila izolovaná v ohrade.

Aj keď sa slonici snažili pomôcť viaceré organizácie na ochranu zvierat, jej zdravotný stav sa začal v posledných mesiacoch rapídne zhoršovať. Existovali snahy na presun Flavie do inej zoologickej záhrady, kde by sa po toľkých rokoch mohla stretnúť so slonom, avšak pred smrťou sa to už nikomu nepodarilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia