Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2019, 20:50
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto vyzerá blízka budúcnosť Škody. Na prvom mieste elektrický pohon a extravagantnejší dizajn

Takto vyzerá blízka budúcnosť Škody. Na prvom mieste elektrický pohon a extravagantnejší dizajn
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/images/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Prvý čisto elektrický automobil od Škody klope na dvere.

S otvorením brán tohtoročného autosalónu v Ženeve sa v naozaj rýchlom tempe vyplavuje na povrch jedna novinka za druhou. Výnimkou nie je ani Škoda, ktorá síce upriamuje pozornosť do úplne nových modelov Scala či Kamiq, vo veľkolepom Palexpe si miesto našiel aj predobraz blízkej budúcnosti. V uplynulých hodinách totiž došlo k odhaleniu veľmi zaujímavého konceptu Vision iV.

Ten vsádza na najmodernejšiu technológiu, akú môžeme v radoch českej automobilky momentálne vidieť, i keď azda nie všetkých fanúšikov značky nová štúdia poteší – o pohon sa nestará konvenčný motor, ale dvojica elektromotorov. Vision iV stelesňuje vlnu elektromobility, na ktorú sa chystá v najbližších rokoch pristúpiť aj výrobca z Mladej Boleslavi. 

Takto vyzerá blízka budúcnosť škodovky. Elektrický pohon a extravagantnejší dizajn
Takto vyzerá blízka budúcnosť škodovky. Elektrický pohon a extravagantnejší dizajn Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Elektromobil s dĺžkou 4 665 milimetrov stojí na platforme MEB, tvarom svojej karosérie pritom zastupuje štýlový crossover s tvarmi kupé. Škodovka vsádza na viaceré nové dizajnové prvky a riešenia, vďaka čomu pôsobí Vision iV veľmi futuristickým až extravagantným dojmom. Samozrejme, vo veci je koncept, takže väčšinu z odvážnych riešení treba brať s veľkou rezervou, na druhú stranu dodajme, že tvar karosérie ako takej môže z väčšiny reflektovať sériovú podobu.

Domov
Zdieľať
Diskusia