Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2019, 12:50
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Lady Gaga sa so skladbou Shallow dostala na 1. miesto amerického rebríčka a pokorila Arianu Grande

Lady Gaga sa so skladbou Shallow dostala na 1. miesto amerického rebríčka a pokorila Arianu Grande
Zdroj: Chris Pizzello/Invision/AP/TASR
HUDBA LADY GAGA
Uložiť Uložené

Zaslúžene? Určite áno.

Billboard Hot 100 je zrejme najuznávanejším americkým hudobným rebríčkom, do ktorého sa dostanú len mimoriadne populárne piesne. Lady Gaga sa mohla prvenstvom v tomto rebríčku za svoju kariéru pýšiť dokopy štyrikrát, pričom naposledy bola na vrchole Billboard Hot 100 so skladbou Born This Way v roku 2011.

Jej aktuálne najznámejším hitom je ale pieseň Shallow z drámy A Stars is Born, kde si speváčka zahrala po boku Bradleyho Coopera. Ten zároveň aj snímku režíroval.

Práve spomínaná skladba sa prepracovala až na čelo spomínaného rebríčku, čím pokorila Arianu Grande a jej 7 Rings. Tá bola na prvom mieste dlhých päť týždňov (rebríček je zostavovaný každý týždeň).

Podľa portálu Billboard je Shallow najpredávanejšou skladbou týždňa, 7 Rings (Ariana Grande) najviac streamovanou a pieseň Without Me (Halsey) najhranejšou piesňou v rádiách. Lady Gaga so Shallow ale zbiera úspechy nielen na poli hudobnom, no taktiež kinematografickom.

Pripomeňme si, že práve vďaka spojeniu hudobného a filmového umenia sa stala prvou osobou na svete, ktorej sa podarilo behom jedného roka získať Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Ďalšie informácie nájdeš v tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia