Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2019, 0:13
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Boj o Winterfell dĺžkou prekoná bitku z Pána prsteňov. Ktorí hrdinovia zmerajú sily s Night Kingom?

Boj o Winterfell dĺžkou prekoná bitku z Pána prsteňov. Ktorí hrdinovia zmerajú sily s Night Kingom?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

The Battle of Winterfell bude stáť za to.

Entertainment Weekly nám včerajším večerom nepriniesol len množstvo skvelých plagátov, ale taktiež hŕbu zaujímavých informácií týkajúcich sa záveru fantasy seriálu Game of Thrones. Armáda White Walkers sa blíži zo severu smerom na Winterfell, kde sa ich meče stretnú v boji s prvým plnohodnotným odbojom.

Ten by mal trvať celú jednu epizódu, čím bude prekonaný rekord z druhej časti Pána prsteňov, kde bitka o Helm's Deep trvala zhruba 40 minút. Práce na tejto časti nemožno nazvať inak než extrémne náročnými.

Presnejšie išlo o 11 týždňov (Battle of the Bastards z minulej série sa natáčalo 25 dní, a teda niečo cez 3 týždne) vyčerpávajúceho nočného nakrúcania, na ktorom pracovalo viac než 750 členov štábu a teploty sa pohybovali hlboko pod nulou.

Ak sa chceli herci príležitostne zahriať, mohli využívať ohrievače v stanoch. Ale pre väčšiu časť štábu „nebolo záchrany.“ Liam Cunningham alias Davos sa nechal počuť, že členovia štábu denne nachodili asi 40 000 krokov.

Za fyzicky náročnú prácu v nehostinných podmienkach ich s poctou nazval „za*ranými hrdinami“. Tváre členov štábu s ohľadom na ich bledosť prirovnával k zjaveniu v podobe upíra Nosferatu.

Boj o Winterfell dĺžkou prekoná bitku z Pána prsteňov. Ktorí z hrdinov sa v nej objavia?
Boj o Winterfell dĺžkou prekoná bitku z Pána prsteňov. Ktorí z hrdinov sa v nej objavia? Zdroj: EW.com

Prečo sa tvorcovia rozhodli nakrúcať v takýchto podmienkach, keď mohli vsadiť na CGI? Miguel Sapochnik, režisér epizód The Battle of Bastards a Hardhome, pred producentmi povedal nasledovné: „Nechcem nakrúcať 11 týždňov v noci, to nechce nikto. Ale pokiaľ to nespravíme, prídeme o to, čo robí Game of Thrones štýlovým, a tým myslím realistické vyznenie.

Kto všetko sa v tejto epickej bojovej epizóde vlastne objaví? Menovite má ísť o hrdinov, ako Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) či Brienne of Tarth (Gwendoline Christie).

Z doposiaľ publikovaných interview by sa mali ale v danej časti objaviť aj Jorah Mormont (Iain Glen), The Hound (Rory McCann), Davos (Liam Cunningham) a Samwell Tarly (John Bradley).

Ďalšie z hlavných postáv neboli z tejto časti vylúčené, no zatiaľ ich tvorcovia oficiálne nepotvrdili. Vieme ale, že sa bitka nebude odohrávať z pohľadu jednej či dvoch hlavných postáv, ale pôjde o adrenalínové zábery z perspektívy aspoň dvadsiatich hlavných hrdinov. Zdá sa, že predošlé bojové epizódy sa oproti The Battle of Winterfell budú môcť schovať.

Anketa:
Myslíš si, že bitka proti Night Kingovi prekoná Hardhome a The Battle of Bastards?
Určite áno
Obávam sa, že nie
Určite áno
95 %
2734 Hlasov
Obávam sa, že nie
5 %
144 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia