Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2019, 17:25
Čas čítania 10:59
Dominik Vetrák

20 najlepších seriálov od Netflixu

20 najlepších seriálov od Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Netflix nezastaví nik. Za svoju krátku dobu streamovania a produkovania originálnych seriálov už stihol priniesť mnohé skvosty.

Na Netflixe každoročne pribúdajú desiatky až stovky seriálov. Je nemožné orientovať sa v nich všetkých, a preto sme dali dokopy 20 tých najlepších. Nejde ale o 20 najlepších seriálov na Netflixe, ale od Netflixu.

Projekty, ktoré produkovali oni sami a zastrešovali ich výrobu, už totiž ostanú v katalógu streamingovej platformy navždy. Avšak, seriály ako Peaky Blinders, Archer či Rick & Morty vyrábajú iné televízne stanice, pričom z Netflixu môže kedykoľvek odísť.

Vyberali sme tak výhradne z ich vlastnej produkcie. Vynechali sme pár dielne minisérie ako When They See Us, zatiaľ čo dlhšie minisérie pripomínajúce jednosériové seriály ako The Queen’s Gambit sa do výberu dosť mohli (narozdiel od anime seriálom, ktorým sme venovali samostatný článok tu).

Vytvoriť rebríček sme si ale netrúfali, takže ide skôr o zoznam. V podstate je to ale jedno. Chybu neurobíš ani pri jednom z týchto počinov. Väčšinu si pravdepodobne zamiluješ. 

Odporúčané
10 najlepších seriálov na Netflixe budeš v domácej karanténe hltať jeden po druhom 10 najlepších seriálov na Netflixe budeš v domácej karanténe hltať jeden po druhom 15. marca 2020, 11:41

1. Cobra Kai

Pokračovanie kultového Karate Kid začalo ako seriál na Youtube Red. Služba však skončila a Cobru Kai odkúpil Netflix, ktorý vytváral ďalšie série. A tie sa nanajvýš podarili. Prekvapilo nás, ako dobre sa dá podobný seriál natočiť. Nevadí, že jeho príbeh a postavy sú naivné a žijú v „rozprávke“. Dokonalo to sedí na štýl sveta Karate Kid.

V centre príbehu sú stále Johnny Lawrence a Daniel LaRusso, pričom ich hrajú rovnakí herci ako pred 35 rokmi. Tentoraz sa okrem rivality medzi sebou musia starať aj o mladíkov, ktorí po nich v ringu prebrali štafetu.

Nielenže si zamiluješ postavy a nebudeš sa vedieť dočkať, čo sa stane v ďalšom diele, užiješ si aj skvelé choreografie súbojov a pár ozaj podarených epizód, keď prepuknú súboje desiatich a viacerých vycvičených karate tínedžerov. Neverili sme, že oživenie Karate Kid s rovnakými postavami môže v súčasnosti fungovať, no výnimka potvrdzuje pravidlo, a teda, že niektoré oživenia slávnych značiek vyjdú na jednotku.  

2. Glow

Budeme hovoriť asi za všetkých, keď povieme, že Glow vyzeral na prvý pohľad ako nenápadná, jemne nadpriemerná komédia, akých tu bolo už niekoľko desiatok. Nie je to však pravda. Skvelý dobový návrat do neónových 80. rokov nám ukázal, ako asi vzniká ženská wrestlingová federácia a že sme sa pritom veľmi dobre pobavili, asi netreba zdôrazňovať.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Prostredníctvom prvej série sa zoznámime so všetkými dôležitými postavami a v tej druhej nám tvorcovia suverénne servírujú emotívne momenty, ktoré ľahko nachádzajú svoj cieľ. Bohužiaľ, Netflix seriál ukončil pred vzniknutím poslednej série, ktorá mala skvelo rozbehnutý príbeh ukončiť. Tie predošlé diely ale stoja za to. 

 

3. After Life

V centre diania je Tony (Ricky Gervais), ktorý nedávno prišiel o svoju milovanú manželku. Tá zomrela na rakovinu a Tonymu sa zrútil celý svet. Bol na nej závislý a po jej smrti sa z neho stal nepríjemný, osamotený a zničený človek. Tvrdí, že nemá prečo žiť a takmer spáchal samovraždu, no v priebehu seriálu zisťuje to, čo má byť divákovi jasné od začiatku. Chce žiť, chce pomáhať ľuďom a chce sa cítiť potrebný. 

After Life je dramédia. Počas každej epizódy sa zasmeješ alebo aspoň pousmeješ, no a inokedy budeš zase ľutovať Tonyho a jeho smutný život. Tony sa riadi pravidlom, že je k ľuďom úprimný, aj keď by to znamenalo, že si ich pohnevá. Hocikomu vynadá a nechodí okolo horúcej kaše. Ak by ho to prestalo baviť, jednoducho sa zabije. Okrem množstva humoru si užiješ aj pár skvelých príbehových momentov, no v prvom rade je to predsa len o Gervaisovi a jeho štýle vtipov. 

4. Love, Death & Robots

Režisér Deadpoola Tim Miller a David Fincher vytvorili pre Netflix antologický seriál v animovanom formáte. Každý diel je o niečom inom a rozpráva vlastný príbeh. Vonku sú zatiaľ 2 série s viac ako 20 epizódami, z ktorých každá disponuje jedinečným vizuálnym a animovaným štýlom. Niektoré sú emotívne, iné zase akčné, ďalšie zase dokážu vytvoriť úsmev na tvári a iné ti vyrazia dych svojou prepracovanou animáciou a veľkolepými scénami.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Niektorí filmári zase využili možnosť natočiť krátky, no originálny príbeh, nad ktorým budeš ešte dlho rozmýšľať. V rámci 2 sérii objavíš hneď niekoľko úžasných kraťasov, po ktorých skončení si budeš priať, aby z nich vznikli celovečerné, animované filmy. Je pravda, že 2. séria je o čosi slabšia ako tá prvá, no stále ide o kvalitné dielo. 

5. Zaklínač

Henry Cavill bol veľký fanúšik kníh a hier zo sveta Zaklínača. Keď sa dopočul, že Netflix pripravuje seriál, urobil všetko pre to, aby získal hlavnú rolu Geralta, zaklínača z Rivie. želanie sa mu aj splnilo a my sme sa dočkali celkom príjemného fantasy. Bohužiaľ, občas bolo cítiť, že tvorcovia, či už z radov scenáristov, režisérov alebo tých, ktorí vyrábali vizuálne triky, neboli práve hollywoodskou špičkou. 

Avšak, knižný materiál ponúka bohatý a kvalitný obsah v skvelom, aj keď depresívnom a temnom fantasy svete. Mágovia, zabijaci príšer, upíri, politické intrigy, draci... Zaklínač to má všetko a ešte oveľa viac. Aj vďaka tomu šlo o zábavnú jazdu, ktorú si zrejme užila väčšina fanúšikov tohto poľského príbehu. 

6. Suburra

Dva roky po výbornom talianskom krimi Suburra sme sa na Netflixe dočkali aj seriálového prequelu, za ktorým stojí časť tvorcov pôvodného filmu. Príbeh je teda zasadený pred udalosti snímky a sústredí sa na boj rôznych zločineckých organizácií o územie neďaleko Ríma (aj keď by sa dalo povedať, že seriál je akýmsi alternatívnym spracovaním filmu).

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 3. apríla 2024, 9:30

V spore sú však namočení aj politici či dokonca Vatikán. A podobne ako v prípade filmu, aj v seriáli sme sa dočkali skvelých postáv, emócií a podmanivej, temnej atmosféry. V deji sa udeje dostatočne veľa zvratov, no poteší aj budovanie vzťahov medzi postavami, ktoré sa od seba už asi ani viac odlišovať nemôžu. Celé to vyvrcholí vo fantastickej finálnej sérii. Niektoré príbehy jednoducho nekončia tak, ako sme si predstavovali.

7. Sense8

Režisérky Matrixu sa po ambicióznom Cloud Atlas vrhli na podobne náročný projekt. Sense8 a hovorí o svete, v ktorom existujú skupiny duševne aj citovo prepojených jedincov. Tí dokážu komunikovať aj naprieč kontinentmi, pričom sa fyzicky vôbec nemusia stretnúť.

Tejto pecke navyše nechýba sympatické obsadenie, výborný príbeh a ani odvaha búrať hranice, takže ak si ju ešte nevidel, je najvyšší čas to napraviť. Seriál má len 2 série, po ktorch ho Netflix zrušil, keďže bol extrémne drahý na natočenie (vzhľadom na to, že postavy žili na rôznych častiach zemegule, sa natáčalo v takmer desiatke krajín).

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 63513 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia