Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 17:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Obrovská tarantula vo veľkosti taniera nemala problém zabiť vačicu. Vystrašila tým milióny ľudí, ktorí trpia arachnofóbiou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Biológovia pavúka len fascinovane pozorovali.

Skupina výskumníkov z americkej University of Michigan strávila v uplynulých mesiacoch niekoľko času v hlbinách Amazonského pralesa. Tento prales ukrýva nespočetné tisíce živočíšnych druhov, o ktorých sa výskumníci chceli dozvedieť viac. Zamerali sa najmä na to, kto v prírode konzumuje koho.

Chceli zistiť, ktoré menšie druhy najčastejšie končia na pomyselnom tanieri veľkých pavúkov, a že takých pavúkov žije v Amazonskom pralese hromada. Uvedomili si, že veľké pavúky konzumujú oveľa viac malých stavovcov ako žaby, jašterice či hady, pričom najbizarnejší moment zažili, keď obrovskú tarantulu úplnou náhodou zachytili na love vačice.

Vačica nie je najmenší živočích, a tak tarantula musela trochu zabojovať, pretože kým účinkoval paralyzujúci jed, stavovec sa snažiť vymaniť zo smrteľného zovretia. Biológovia len mlčky pozorovali prírodnú šou a odhadovali, že tarantula mohla byť veľká ako bežný tanier. Doma by si ju určite nechcel mať.

Aj vďaka takýmto výskumom sa ľudstvo o živote zvierat dokáže dozvedieť detailnejšie informácie, pričom ako konštatuje jeden z biológov, video s tarantulou síce vystrašilo milióny ľudí, avšak takto svet okolo nás funguje a odjakživa fungoval, na love preto nie je nič nezvyčajné.

Domov
Zdieľať
Diskusia