Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2019, 12:58
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Motýlí muž: Tragédii v Point Pleasant, pri ktorej zahynulo 46 ľudí, predchádzali pozorovania neznámeho tvora

Motýlí muž: Tragédii v Point Pleasant, pri ktorej zahynulo 46 ľudí, predchádzali pozorovania neznámeho tvora
Zdroj: unsplash.com/Patrick Hendry
ZAUJÍMAVOSTI DARKTURIZMUS PARANORMÁLNE JAVY
Uložiť Uložené

Okrídlená bytosť sa mala vyskytnúť aj na iných miestach, na ktorých následne prišlo k stratám na životoch.

15. decembra 1967 sa stala v meste Point Pleasant v Západnej Virgínií obrovská tragédia. Silver Bridge nachádzajúci sa na rieke Ohio sa nečakane o 17:00, teda v čase najväčšej špičky zrútil. Na mieste zahynulo 46 ľudí.

Verejnosť sa začala samozrejme okamžite pýtať, kto sa zrútenie mostu môže a či sa tragédii nedalo predísť. Oficiálne závery vyšetrovania hovoria, že za zrútenie môže porucha v jednom zo spojení, ktoré veľký dopravný nápor nevydržalo, pričom následne došlo ku kolapsu.

Alebo má snáď tragédia iné vysvetlenie? Mestečko Point Pleasant bolo totiž dejiskom zvláštnych udalostí už mesiace pred týmto nešťastím. Ide iba o miestnu legendu, alebo boli tamojší obyvatelia skutočne svedkami paranormálnych javov? A čo alebo kto je „Motýlí muž“ (Mothman), o ktorom všetci hovoria?

Point Pleasant / Mothman / Silver Bridge
Point Pleasant / Mothman / Silver Bridge Zdroj: History Channel
 

Muž s krídlami

Všetko pekne poporiadku. Strašidelný príbeh v Point Pleasant sa začal písať 12. novembra 1966, kedy sa piatim mužom zjavil dovtedy nevídaný úkaz. Piati hrobári na cintoríne práve kopali ďalší z hrobov, keď sa im mala zjaviť podivná, dohneda sfarbená bytosť ľudskej podoby, no s tým rozdielom, že disponovala krídlami.

Náhle im mala vzlietnuť nad hlavy a zmiznúť. Všetci popierali, že by mohlo ísť o vtáka, vo svojich výpovediach hovorili o ľudských krídlach. K tejto udalosti došlo v mestečku Clendenin, ktoré leží asi 130 kilometrov od Point Pleasant.

Ďalšia udalosť na seba nenechala dlho čakať. Iba 3 dni od prvého incidentu bolo podivné stvorenie opäť pozorované. Tentokrát boli jeho svedkami Linda a Roger Scarberry spolu so Stevom a Mary Mallette. Tí sa vydali do tzv. TNT oblastí, ktoré v sebe skrývali opustené bunkri so strelivom a výbušninami ešte z čias 2. svetovej vojny.

Keď však dorazili na miesto, bunkre neboli to jediné, čo videli. Oba páry mali byť svedkami veľkej neznámej bytosti, ktorá sa divným spôsobom pohybovala v areáli opustenej elektrárne. Ich opis hovoril o jasne červených očiach, veľkých krídlach a výške niečo cez dva metre.

Týmto sa však ich príbeh ani zďaleka nekončí. Akonáhle totiž neznámu entitu spozorovali, vystrašení sa dali na útek. Sadli do auta a po ceste č. 62 smerovali do Point Pleasant. Ako unikali, neznáme stvorenie ich malo začať prenasledovať. Spočiatku ho len opäť spozorovali, tentoraz na billboarde pred nimi.

Následne mal však rozprestrieť krídla a ich auto sledovať. Linda a Roger Scarberry so Stevom a Mary Mallette hovoria, že aj keď išli v istých chvíľach viac ako 100 míľ za hodinu (160km/h), stvorenie s ich prenasledovaním nemalo žiadny problém.

Point Pleasant / Mothman / Silver Bridge
Point Pleasant / Mothman / Silver Bridge Zdroj: Unknown newspaper

Mary Mallette tiež tvrdila, že tvor vydal zvuk o veľmi vysokej frekvencii, podobný obrovskej myši. V každom prípade, akonáhle sa posádka auta blížila k Point Pleasant, bytosť mala odletieť a stratiť sa v poli. Oba páry si to okamžite namierili na miestnu policajnú stanicu. Šerif a jeho zástupcovia na podivné hlásenia vystrašenej štvorice reagovali preskúmaním inkriminovanej TNT oblasti.

Žiadneho muža s krídlami však nespozorovali. Jeden zo šerifových zástupcov ale uviedol, že vidí v oblasti divný pohybujúci sa tieň. Záhadne sa správali aj policajné vysielačky, z ktorých sa šírili najzvláštnejšie neidentifikovateľné zvuky.

Point Pleasant / Mothman / Silver Bridge
Point Pleasant / Mothman / Silver Bridge Zdroj: unsplash.com / Gabriel
 

Nasledujúci deň šerif usporiadal ohľadom nevysvetliteľných pozorovaní tlačovú besedu. Novinári sa príbehu okamžite chytili a neznámu bytosť pomenovali ako „Mothman“, teda motýlí muž. Aby našli akékoľvek dôkazy o prítomnosti okrídleného stvorenia, vrátili sa toho dňa Linda a Roger do oblasti TNT. Jediné, čo na mieste našli, boli veľmi neobvyklé odtlačky stôp, ktoré sa podobali na konské kopytá.

Po tom, čo s príbehom novinári vyrukovali na verejnosť, začalo stále viac ľudí rozprávať o svojich stretnutiach s motýlím mužom. Ten však nebol jedinou bizarnosťou, ktorá sa v tej dobe v Point Pleasant diala. Viacerí obyvatelia boli ešte viac vystrašení po tom, čo mali byť svedkami neidentifikovateľných lietajúcich objektov, ktoré sa vynárali na oblohe.

Domov
Zdieľať
Diskusia