Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 9:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kým sa kamarát korčuľoval na zamrznutom jazere, odvážny Jan plával priamo pod ním. Virálnu fotku zdieľali už tisíce ľudí

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Video aj fotografie sa rýchlo stali internetovým hitom.

Množstvo zahraničných médií zdieľalo koncom januára video českého potápača a freedivera Jana Kepiča. So svojím kamarátom Petrom v zime obľubujú ľadové osvieženie, a tak sa pred pár týždňami z ničoho nič rozhodli využiť vtedajšie ideálne podmienky, zájsť na jazero Milada a urobiť fotku, ktorú len na Facebooku zdieľalo už viac než 2-tisíc ľudí.

V komentároch tam nájdeš odkazy od ľudí z celého sveta, čo svedčí, že na prvý pohľad kaskadérsky kúsok odvážneho Čecha veľmi rýchlo prekročil hranice. Ako informoval Noizz v krátkom rozhovore, Jan sa freedivingu a potápaniu na jeden nádych venuje už viac ako 6 rokov.

Vraj nepláva dobre, ale pláva veľa a často, vďaka čomu dnes dokáže pod vodou vydržať niekoľko minút. Hlavnou myšlienkou potápania pod ľadom je podľa neho potreba zachovať pokoj, pretože ak by takýto potápač spanikáril, mohlo by dôjsť k nešťastiu.

V tomto prípade sa našťastie nič nestalo a zatiaľ čo sa jeho kamarát veselo korčuľoval na zamrznutej hladine jazera, on v tej chvíli plával priamo pod ním.

Domov
Zdieľať
Diskusia