Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s GANT.
5. marca 2019, 8:45
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

7 ikonických kúskov z minulosti, ktoré ocení aj mladšia generácia

7 ikonických kúskov z minulosti, ktoré ocení aj mladšia generácia
Zdroj: GANT
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Americký štýl s prvkami európskej elegancie vytvoril nesmrteľný kúsok oblečenia, ktorý nosíme už 70 rokov.

Nadčasová módna značka, ktorá je známa predovšetkým svojimi prvotriednymi košeľami oslavuje tento rok jubilejných 70 rokov. Americký štýl s prvkami európskej elegancie už sedem desaťročí vo viac ako 70 krajinách sveta ponúka moderné kúsky, ktoré sú dokonale skombinované s tradičnou DNA značky.  Tento rok sa GANT rozhodol osláviť svoje narodeniny v   skutku veľkolepo.

gant
gant Zdroj: GANT

Korene módnej značky siahajú do univerzitného prostredia na východe USA, no a v tomto duchu sa ponesie aj celý jubilejný rok. Všetko sa začalo v roku 1949 výrobou prvotriednych košieľ. Od tej doby uplynulo 70 rokov. Značka rozšírila svoju ponuku o prémiové oblečenie v štýle American Sportswear a do našich pamätí sa zapísala niekoľkými ikonickými produktami. GANT počas celej svojej existencie tieto kúsky zdokonaľoval a vytvoril z nich sofistikované verzie, ktoré si ľudia obľúbili po celom svete. Tento rok ich všetky predstaví v novej súčasnej ponuke, čím aj pripomenie ich nesmrteľnosť. 

7 ikonických kúskov z minulosti, ktoré ocení aj mladá generácia
7 ikonických kúskov z minulosti, ktoré ocení aj mladá generácia Zdroj: GANT

Ide o kúsky, medzi ktoré patrí košeľa The Button-Down Shirt, the Club Blazer (klubové sako), the Chino Pant (nohavice chinos), the Piqué (polokošeľa), the Heavy Rugger (rugger), the GANT Varsity Jacket (univerzitná bunda bomber), a the Cable Knit (sveter s vrkočovým vzorom).

gant
gant Zdroj: GANT

Neskôr si návrhari značky všimli, že po ich košeliach túžia aj ženy, ktoré si pohodlné oblečenie požičiavali od svojich partnerov. A tak GANT predstavil svoje prvé dámske košele so sloganom: „Pre ženy robí GANT košele, nie blúzky.”

7 ikonických kúskov z minulosti, ktoré ocení aj mladá generácia
7 ikonických kúskov z minulosti, ktoré ocení aj mladá generácia Zdroj: GANT

Aká je história ikonickej košele?

Bernard Gantmacher bol prisťahovalec z Ukrajiny, ktorý v roku 1914 vycestoval do USA. Začal pracovať na Manhattane v závode na šitie košieľ, kde aj stretol svoju budúcu manželku. Postupom času začali spoločne šiť ležérnejšie košele, ktoré vyhovovali štýlu vtedajšieho obliekania mladšej generácie. Práve takáto košeľa je ikonickým produktom súčasnej značky a vyznačuje se niekoľkými typickými prvkami ako sú gombíky na golieri (tzv. button-down), záhyb a pútko na chrbte (tzv. boxpleat a locker-loop). V roku 1949 založili spolu s ich synmi Markom a Eliotom rodinný podnik v New Haven na americkom východnom pobreží, v prostredí známom svojimi prestížnymi univerzitami a aktívnym životným štýlom. Tak sa zrodila dnes už celosvetovo známa módna značka charakteristická svojím nadčasovým preppy štýlom. 

gant
gant Zdroj: GANT

Pre GANT je špecifická dlhovekosť oblečenia a to je presne niečo, čo je momentálne veľmi vyhľadávané aj u mladých  ľudí. Už nie je trendom vyhadzovať každý mesiac peniaze za nové a nové kúsky, ktoré aj tak za pár mesiacov prestaneme nosiť. Udržateľnosť je krédom, na ktoré nesmieme zabúdať. A preto ak aj ty chceš vo svojom šatníku vlastniť kvalitné kúsky, ktoré ti vydržia roky, nevyjdú z módy a ocenia ich aj budúce generácie, odporúčame ti pozrieť sa na novú kolekciu GANT, v ktorej si určite niečo vyberieš. 

Pre viac info klikaj SEM.

Domov
Zdieľať
Diskusia