Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2019, 10:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nike bude prvýkrát v histórii vyrábať dresy pre ligu League of Legends. Do e-sports vstupuje vo veľkom štýle

TECH NIKE
Uložiť Uložené

Americká značka pochopila význam e-sports.

Hru League of Legends možno miluješ a možno neznášaš, ale spoločnosť Nike by si očividne našiel v prvej kategórii. Značka sa spojila s populárnou čínskou profesionálnou ligou Leaguef of Legends Pro League (LPL), kde proti sebe bojuje 16 tímov, aby vďaka oficiálnej pozícii sponzora prerazila aj v oblasti elektronických športov.

O tomto kroku sa šepkalo už dlhší čas, Nike v minulosti koketovala s podporovaním niekoľkých individuálnych hráčov, ale úloha sponzora celej ligy značke zaručí vyššiu popularitu najmä v Číne, kde súťaž pôsobí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HIGHSNOBIETY (@highsnobiety),

Nike začne svoje pôsobenie v e-sports od mája tohto roku, keď League of Legends Pro League čaká veľký turnaj Mid-Season Indivtational. Američania budú pre hráčov vyrábať celé kolekcie oblečenia aj topánok. Spočiatku pôjde o upravené tenisky či odevy na bežné nosenie, ale napokon bude celá liga súťažiť oblečená priamo v dresoch od Nike.

Odporúčané
Nike ACG nesmie chýbať v tvojom šatníku: V modeloch oblečenia a obuvi zvládneš turistiku v horách aj piatkovú párty v klube Nike ACG nesmie chýbať v tvojom šatníku: V modeloch oblečenia a obuvi zvládneš turistiku v horách aj piatkovú párty v klube 30. júna 2023, 17:00

Vďaka zmluve s čínskou ligou samozrejme porastú aj príjmy Nike a samotnej ligy z predaja oblečenia jednotlivých tímov. Ba čo viac, aj vývojári hry League of Legends zo štúdia Riot Games sa hnevať určite nebudú, pretože vďaka americkému gigantovi sa o hre môžu dozvedieť aj ľudia, ktorí o nej nikdy nepočuli.


Domov
Zdieľať
Diskusia