Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2019, 15:53
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Novučičký Mercedes-AMG GLE 53 dostal benzínový šesťvalec s výkonom až 435 koní

Novučičký Mercedes-AMG GLE 53 dostal benzínový šesťvalec s výkonom až 435 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-GLE-53-4MATIC-The-SUV-trendsetter-now-with-even-more-power-and-precision.xhtml?oid=42619271&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=3" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Prvý AMG variant nového GLE je na svete.

Nový Mercedes-Benz GLE je rozhodne tou najočakávanejšou novinkou tohto roku, keďže na našom trhu ide o mimoriadne obľúbený model, ostatne neraz zastupuje ten vôbec najpredávanejší. Medzigeneračná výmena bola odhalená už minulý rok, až v nasledujúcich týždňoch sa však novinka dostaví k nám. Aby toho ale nebolo málo, zákazník bude mať po novom na výber o jeden variant naviac.

fsd
fsd Zdroj: media.daimler.com

Týždeň pred autosalónom v Ženeve totiž spoznávame zatiaľ najvýkonnejšiu verziu – Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+. Ako už iste v zmysle tradícii vieš, ide o medzistupeň medzi klasickými verziami a vrcholnou 63-kou, ktorá príde na záver. Podstatou 53-kového GLE-čka je teda benzínový (radový!) šesťvalec s výkonom 435 koní a 520 Nm.

Vďaka funkcii EQ boost je možné krátkodobo získať navyše ďalších 22 koní a 250 Nm. O preplňovanie sa stará turbo a elektrický kompresor. Štandardom je 9-stupňová automatická prevodovka, plne variabilný pohon všetkých štyroch kolies 4Matic+ či vzduchový podvozok AMG Active Ride Control s elektromechanickou stabilizáciou náklonov.

fsd
fsd Zdroj: media.daimler.com

Novinka dokáže akcelerovať na stovku za 5,3 sekundy, maximálna rýchlosť je pritom elektronicky obmedzená na úroveň 250 km/h. Svetlú výšku je možné regulovať v rozmedzí až 55 milimetrov, už v základe pritom stojí GLE 53 na 20" diskoch, v ponuke však nechýbajú ani 22" kolesá. 

Pokiaľ ide o dizajn samotný, exteriér vychádza zo štandardného športového AMG paketu, odlišujú ho len dva výrazne detaily – štvorica okrúhlych koncoviek výfuku a nová maska.  Zaujímavosťou je, že Nemci už aj v prípade 53-kových modelov pristúpili na mriežku chladiča s vertikálnymi lamelami. V tomto prípade ich je presne 15. 

Späť
Zdieľať
Diskusia