Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2019, 19:09
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru: Nicki Minaj klame, Slováci sa živia umývaním mŕtvol a predajom miliónových realít v NYC

REFRESHER
Uložiť Uložené

Už tradične sme sa pozreli na výber toho najlepšieho z článkov na Refresheri, čo by si nemal za posledných 7 dní zmeškať.

Už niekoľko týždňov môžeš náš portál podporiť zakúpením Refresher+, vďaka ktorému môžeme tvoriť podstatne viac prémiového obsahu. Denne pracujeme na dlhých článkoch v rámci všetkých kategórií a okrem nich pridávame aj na frekvencii rozhovorov so zaujímavými Slovákmi. 

Zároveň nám je jasné, že nie vždy máš počas pracovného týždňa dostatok času a energie na to, aby si všetko sám pracne vyhľadal, a tak sme to urobili za teba. Aj dnes zhrnieme všetko dôležité, čo by nemalo ujsť tvojej pozornosti a už tradične pôjde o rozmanitý výber, aby si na svoje prišiel naozaj každý. Ak by ti to náhodou stále nestačilo, zvyšok nájdeš tu.


Rozhovor s organizátorom koncertu Nicki Minaj v Bratislave

Ošiaľ okolo zrušeného koncertu Nicki Minaj pokračuje. Ešte stále sa dozvedáme nové informácie, no všetko dôležité zhrnul samotný organizátor v našom rozhovore. Dozvieš sa, čo presne sa stalo a kedy sa celá situácia začala komplikovať.

Peniaze za lístky budú všetkým návštevníkom do posledného centu vrátené a to aj napriek tomu, že slovenskí promotéri z XL Promotions museli zaplatiť americkej raperke niekoľko stoviek tisíc eur. 

Odporúčané
Organizátor koncertu Nicki Minaj: Vyplatili sme honorár niekoľko 100-tisíc eur, o jej vystúpenie nebol záujem ani v USA (Rozhovor) Organizátor koncertu Nicki Minaj: Vyplatili sme honorár niekoľko 100-tisíc eur, o jej vystúpenie nebol záujem ani v USA (Rozhovor) 23. februára 2019, 19:28

 

Rozhovor so Slovákom, ktorý sa živí umývaním mŕtvol

Vieš si predstaviť, že každé ráno prídeš do práce a namiesto počítača ťa čaká nová mŕtvola, ktorú musíš pripraviť na pohreb? Nuž, ani my. Aj preto sme oslovili na rozhovor Ladislava, ktorý nám prezradil, čo táto práca vlastne obnáša, aké sú jeho najhoršie zážitky a koľko si dokáže zarobiť. 

Dozvieš sa aj to, čo sa robí s odseknutými nohami alebo rozkúskovaným ľudským telom, prečo ľudia pri tejto práci pijú alkohol a ako je možné, že mŕtvoly vydávajú zvuky. Článok nie je vhodný pre citlivé povahy, ale tvoja zvedavosť bude pravdepodobne silnejšia. 

 

Kto bol zosnulý Karl Lagerfeld?

Najznámejší módny návrhár na svete Karl Lagerfeld nás pred pár dňami navždy opustil v požehnanom veku 85 rokov, status ikony a množstvo práce, ktorú za sebou zanechal, ho však robia nesmrteľným.

V rozsiahlom článku sme detailne spracovali jeho prácu a zásluhy, kvôli ktorým ho módny priemysel považuje za jedného z najdôležitejších módnych návrhárov na svete. Zároveň sme zmapovali aj zopár zaujímavostí a výrokov, ktoré ostanú navždy zachované.

Odporúčané
Kto bol Karl Lagerfeld a prečo je považovaný za jedného z najdôležitejších módnych návrhárov v histórii? Kto bol Karl Lagerfeld a prečo je považovaný za jedného z najdôležitejších módnych návrhárov v histórii? 21. februára 2019, 13:41

Rozhovor so slovenskými lovcami duchov

Aj na Slovensku máme lovcov duchov. Títo ľudia to myslia naozaj vážne a vo svojom voľnom čase sa venujú nahrávaniu paranormálnych aktivít na na našom území a v blízkom okolí. Napriek tomu, že každý z nich má rozličné povolanie, všetkých ich spája túžba po dobrodružstve. 

V rozhovore sa dozvieš ako a prečo skupina Slovak Ghost Hunters (SGH) vznikla, aké sú skutočné povolania členov, aké prístroje používajú na záznam paranormálnych entít, či už niekedy videli naživo nejaké zjavenia a aké miesta navštívili. Samozrejme nám lovcovia duchov porozprávali aj zopár zážitkov.

 

Slovák, ktorý predáva v New Yorku luxusné byty

Naše životy sú nevyspytateľné a príbeh Slováka Rada Varcholu toto tvrdenie perfektne ilustruje. Do veľkého sveta sa vybral ako mladý chalan v roku 1992 a odvtedy vedel, že chce preraziť práve tam. Dnes je jedným z popredných predajcov realít a my sme sa s ním skontaktovali s otázkou, či by nás trochu nepustil do svojho života.

Dozvieš sa čosi viac o živote v NY, jeho práci, cenách aj celom trhu s realitami. Pre mnohých môže byť jeho americký sen obrovskou inšpiráciou, čo dokazuje aj jeho instagramový účet. 

Odporúčané
Slovák v New Yorku predáva luxusné byty: Milión dolárov mesačne zarobia tí najlepší, ceny narástli aj o 300 % Slovák v New Yorku predáva luxusné byty: Milión dolárov mesačne zarobia tí najlepší, ceny narástli aj o 300 % 23. februára 2019, 12:02

 

Rozhovor s forenznou chemičkou Martinou, ktorá úspešne šíri vedu na internete

Martina Hestericová má 29 rokov a titul magistra má z Univerzity Komenského, no doktorát sa rozhodla urobiť vo Švajčiarsku. Určite aj preto, že podmienky pre vedu a výskum sú tam prospešnejšie ako u nás.  

Pracuje ako forenzná chemička v  Bazileji a svoje poznatky a pokusy z laboratória posiela ďalej do sveta v podobe príspevkov na Instagrame. Jedno jej video videlo 6 miliónov ľudí a o vede dokonca publikuje články aj na Slovensku. Dozvieš sa, o čom jej práca je aj ako dokázala spopularizovať vedu na sociálnych sieťach. 

Odporúčané
Martina je forenzná chemička, ktorej video si pozrelo 6 miliónov ľudí. Prečo je dôležité šíriť vedu na internete? (Rozhovor) Martina je forenzná chemička, ktorej video si pozrelo 6 miliónov ľudí. Prečo je dôležité šíriť vedu na internete? (Rozhovor) 23. februára 2019, 12:40

10 najkrajších slovenských moderátoriek 

Práca v moderátorov pred televíznou kamerou vyžaduje hneď niekoľko dôležitých vlastností.  Okrem nemalého talentu, rečovej vybavenosti a schopnosti pohotovo a vecne reagovať vyžaduje istú dávku šarmu a vizuálnej príťažlivosti. Toto je desiatka tých najkrajších spravodajských, televíznych či rozhlasových mien, ktoré môžu pokojne konkurovať aj svetovým modelkám.

Odporúčané
10 najkrajších slovenských moderátoriek, ktoré žiaria nielen na televíznych obrazovkách, ale aj mimo nich 10 najkrajších slovenských moderátoriek, ktoré žiaria nielen na televíznych obrazovkách, ale aj mimo nich 22. februára 2019, 8:43

Naozaj Michael Jackson sexuálne zneužíval deti?

Michael Jacskon patrí medzi najznámejších a najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Kráľ popu pomáhal formovať jednu celú generáciu a svojou otvorenosťou ovplyvňoval celý svet. Za posledných 50 rokov tu nebola osobnosť, ktorá by bola v jednom okamihu tak zbožňovaná a zároveň kontroverzná.

Sláva mu priniesla aj mnoho negatívnych káuz, ktoré budú zhrnuté v dokumentárnom filme a Jacksona do veľkej miery majú usvedčovať z pedofílie. Jeho život sme podrobne v článku zmapovali, aby si si pred masovou premiérou dokumentu dokázal o spevákovi utvoriť ucelený obraz.

Odporúčané
Naozaj Michael Jackson sexuálne zneužíval deti? Tieto zaujímavé fakty o jeho živote si možno nevedel Naozaj Michael Jackson sexuálne zneužíval deti? Tieto zaujímavé fakty o jeho živote si možno nevedel 23. februára 2019, 13:05

Rozhovor s Jožom Pročkom

Už snáď legendárny zabávač Jožo Pročko z televíznych obrazoviek pred dlhším časom z ničoho nič zmizol. Nedávno sa nám ale pripomenul kritickým videom, ktoré malo 1,2 milióna videní. Teraz plánuje novú šou, v ktorej bude opäť nachytávať ľudí. Premýšľa, že by možno napálil aj bývalého premiéra.

V rozsiahlom rozhovore sme rozobrali aj to, ako spomína na svoje začiatky v televízii a nachytanie Mojsejovcov, čo si myslí o dnešnej slovenskej tvorbe, akí sú dnešní mladí ľudia a ako by mala vyzerať jeho tvorba na YouTube.

Odporúčané
Jožo Pročko: Začnem ľudí zas nachytávať. Ak by som napálil Fica, vybuchol by internet (Rozhovor) Jožo Pročko: Začnem ľudí zas nachytávať. Ak by som napálil Fica, vybuchol by internet (Rozhovor) 22. februára 2019, 12:21

Kto bol mafián Juraj „Piťo“ Ondrejčák?

Skupina piťovcov bola kedysi označovaná za najmilitantnejší mafiánsky gang na Slovensku. Typické oblečenie, čierne Mercedesy a pištole značky Sig Sauer boli ich jasnými poznávacími znameniami. Začiatok konca prišiel v roku 2011, kedy bola počas najväčšieho zásahu v policajnej histórii Slovenska zaistená väčšia časť ich skupiny.

V našom článku sa dozvieš, prečo sa musel Ondrejčák oddeliť od gangu sýkorovcov a prečo boli vlastne piťovci označovaní za najmilitantnejšiu skupinu. Pozreli sme sa aj na spojenie Piťa so zavraždeným advokátom Ernestom Valkom a Danielom Lipšicom. 

Odporúčané
Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti 21. februára 2019, 13:30


Recenzia na film Ostrým nožom

Ostrým nožom je smutný príbeh, ktorý pracuje s emóciami diváka. Na jednej strane dojme, no na druhej sklame, pretože má potenciál vyburcovať v človeku hnev a túžbu po spravodlivejších zajtrajškoch. 

Kolegovia z Filmkultu sa bližšie recenziou pozreli na prácu mladého režiséra Teodora Kuhna. Ten natočil film inšpirovaný tragickou udalosťou a jej dopadmi na rodinu zavraždeného Daniela Tupého, od ktorej už uplynulo vyše 13 rokov a dodnes nie je za tento čin nikto odsúdený a nenesie zaň trvalé následky. 

Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €

Očkovanie je preventívne opatrenie verejného zdravotníctva a ochránilo pred nebezpečnými infekčnými chorobami už milióny ľudí. Funguje ako pomôcka pre imunitný systém, pomáha mu naučiť sa zareagovať v prípade, keby sa stretol so skutočne vážnou infekčnou chorobou. Obranný systém si takpovediac „cvične“ vyskúša, ako sa má brániť.

Ako funguje očkovanie na Slovensku a čo všetko ti hrozí, ak nedáš svoje dieťa zaočkovať? Kompletne všetko dôležité sa dozvieš v našom článku.

Odporúčané
Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch 21. februára 2019, 11:42

Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia

Príbeh mladého amerického interpreta Tekashiho je obzvlášť pre slovenské rapové publikum veľmi špecifický. Všetko sa to začalo v roku 2014 na debutovom albume košickej Haha Crew a pokračovalo spoluprácou s Yakshom. Po množstve svetovo úspešných singlov bom 6ix9ine uväznený a aj keď dlho zapieral, nakoniec sa ku všetkému priznal. 

Aktuálne dokonca spolupracuje s políciou na objasnení všetkých prípadov a prokuratúra ho chce zbaviť obvinení. S najväčšou pravdepodobnosťou je toto absolútny koniec jeho kariéry a čo všetko ho ešte čaká sa dozvieš v rozsiahlom článku. 

Odporúčané
Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia 20. februára 2019, 18:28

Navštívili sme najdepresívnejšie mesto v Európe

Len kúsok od dôležitého letiska v Belgicku, kam denne prúdi desiatky lowcostových letov, vrátane tých z Prahy, sa nachádza 200-tisícové mesto Charleroi. V posledných dekádach sa stretáva s veľkou nezamestnanosťou, kriminalitou a chudobou.

Svojim zovňajškom sa pozvoľna pretvára v mesto duchov a návštevníci ho nie nadarmo označujú ako jedno z najdepresívnejších miest v Európe. Osobne sme nahliadli do mesta, ktoré ti svojou ospalosťou nedá spať.

Domov
Zdieľať
Diskusia